Aktuális programok:
Július
30. VAKÁCIÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!
 


 
  Elérhető az ideiglenes felvételi jegyzék!

   
  Tanévzáró

  Diáknap - Fordított nap

  Kis éji zene - tanévzáró koncert

2014.06.10. Kajak-kenu túra a Tisza-tavon.

A tiszafüredi Albatrosz kikötőben béreltük vízijárműveinket. A csoport tagjai -szakképzett túravezetőnk jóvoltából -kiképzést kaptak a vízi túrázás ismereteiből,az evezés technikájából. A kb. 16 km-es túra célállomása a tó északi felében lévő Madár-rezervátum volt.A 24-28 fokos hőmérsékletü víz, a tavi-rózsák,a gazdag madár-világ (bakcsók,vadkacsák,kormoránok stb.),homokos partszakaszok,keskeny lagunák és a szikrázó napsütés élményekben gazdag napot eredményezett minden tésztvevőnek.

Képek >>


2014.06.08. Mátrai Csillagok éjszakai teljesítménytúra

.A Gyöngyös központjából induló gyalogtúra naplementekor indult és hajnalban fejeződött be.A 28 km-es táv felvezetett a Sár-hegyre, érintette a Szent-Anna kápolnát,a Sás-tói kilátót,több forrást.A csillagos égbolt mellett teljes fényében pompázott a Hold,világítottak a Szent János bogarak.A táv felénél  hagymás-zsíros és lekváros kenyér segítette az energiapótlást.Kellemesen elfáradva napfelkeltekor érkeztünk Hajdúdorogra.

Képek >>


Az atlétikai diákolimpia megye versenyén győztes diákjaink vehettek részt a IV. korcsoportos országos döntőn.
Helyszín: Atlétikai Diákolimpia IV. korcsoportos Országos Döntő, 05.27. Budapest Puskás Ferenc Stadion.
Eredmények:

100m-es síkfutás: 17. Sólya Gergő  12,28
távolugrás 22. Leskó Tamás 534 cm
4X100m-es váltófutás 26. hely  50,25  (Sólya Gergő. Páll Miklós, Leskó Tamás, Kökényesi Zsolt)

Az ötpróbában megyei bajnok Leskó Tamás betegség miatt nem tudott résztvenni az ötpróba országos döntőn (05.30.).

Iskolánk diákjai az atlétikai diákolimpia megyei versenyén elért időeredményeikkel jogosultságot szereztek az országos megmérettetésre.
Helyszín: Atlétikai Diákolimpia V-VI: Korcsoportos Országos Döntő,05.23-24. Budapest ,Ikarusz Atlétikai Pálya.

 V. korcsoport
100m 26. Kökényesi Zsolt 12,08
200m 11. Kökényesi Zsolt 24,20
VI.korcsoport
200m 23. Lapis Gergely 23,95

Drén Gábor testnevelő


Sikeres nyelvvizsgák a Szent Bazil Oktatási Központban

[..]... Egy sikeres nyelvvizsgához 540-600 tanítási óra szükséges, valamint legalább ugyanennyi otthoni tanulás. Ennek eredményeképpen tarthatja sok-sok diákunk a kezében a sikeres nyelvvizsga bizonyítványát.... [..]

Tovább a cikkhez >>


Atlétikai Diákolimpia döntője

Május 13-14-én Debrecenben rendezték meg Hajdú-Bihar megye 2013/2014.tanévi Atlétikai Diákolimpia döntőjét a IV.korcsoportban (1999-2000-es születésűek).
Intézményünk tanulói négy versenyszámban nyertek, jutottak az országos döntőbe (5.27. és 05.30. Bp. Puskás Ferenc Stadion).
Eredményeink:

ötpróba egyéni
1 Leskó Tamás 804 pont
4 Sólya Gergő 769 pont
ötpróba csapat
2 Leskó Tamás,Sólya Gergő,Kökényesi Árpád,
Szegedi János,Lugosi Zsolt,Tóth Antal
3516 pont
100m síkfutás
1 Sólya Gergő 11,9
távolugrás
1 Leskó Tamás 541 cm
4X100m
1 Sólya Gergő,Pál Miklós, Leskó Tamás, Kökényesi Árpád  
magasugrás
4 Tóth Antal 155 cm
5 Pál Miklós 150 cm
6 Volosinovszki Zoltán 145 cm

Felkészítők:
Benczéné Szakál Ildikó
Kalaposné Seres Emese
Drén Gábor

Képek >>


Hittanverseny döntője

Május 10-én iskolánkban került sor az Országos Hittanverseny döntőjére.

Képek >>
Eredmények >>


Szakmai kirándulás Hódmezővásárhelyre

A Szent Bazil Oktatási Központ mezőgazdasági szakmacsoport tanulói, kiegészülve a 12. C vendéglátós tanulókkal részt vettek Hódmezővásárhelyen a XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállításán.
Ez a legnagyobb és legnívósabb állattenyésztési kiállítás, ahol a hazánkban tenyésztett szarvasmarha, sertés, ló, juh, és baromfifajok legjobb tenyészállatai voltak kiállítva.
A kiállításon láthatóak voltak a tenyésztéshez alkalmazott tartástechnológiák is. A kiállításon felejthetetlen látványt nyújtottak a szántóföldi növénytermesztéshez használt legmodernebb erő- és munkagépek.
A kiállításról a tanulók hasznos és gazdag szakmai tapasztalatokkal tértek haza, amit a későbbi tanulmányuk során hasznosítani fognak.

Drimba János
mg. szaktanár       

Képek >>


Mezei futó olimpia - döntő

Iskolánk tanulói április 15-én a Mezei futó Diákolimpia Országos Döntőjén vehettek részt. A gödöllői repülőtér füves kifutóján több száz iskola diákjai mérték össze teljesítményüket. Az V. korcsoportos fiú csapatunk (Dalanics Attila,Kökényesi Zsolt,Kökényesi Tibor,Magyar Richárd,Simon Dávid) a 23. helyen végzett. Egyéni induló lányaink (Morauszki Bernadett és Szaplonczay Katalin) a középmezőnyben futottak be a célba.

Képek >>


Ballagás

"Ballag már a vén diák..."- hagzott fel ismét 2014.04.30-án iskolánk falai között. 3 osztály fejezte be gimnáziumi tanulmányait,
A
(osztályfőnök: Pirint András),
B
(osztályfőnökök: Kerékgyártóné Ihnáth Rita, Kerékgyártó Krisztián),
C (osztályfőnök: Drimba János).

Képek >> (fotók: Tasnádi Kevin)


Éneklő Ifjúság

Az „Éneklő Ifjúság” 2014. évi minősítő hangversenyén Hajdúdorogon a Szent Bazil Oktatási Központ mindhárom kórusa, a kicsik - Csengettyű Gyermekkara, a felsősök - Mécses Gyermekkara és a középiskolások - Ifjúsági Vegyeskara Radics Teréz tanárnő vezetésével ARANY minősítést szerzett!

Képek >>


Mezei futó diákolimpa

Iskolánk diákjai április 1-én  Hajdú-Bihar megye Mezei futó diákolimpiáján vettek részt Debrecenben. A Nagyerdő kisebb dombokkal tarkított homokos útjain megrendezett versenyen hat korcsoportban több százan küzdöttek meg a helyezésekért. A IV. korcsoportos fiú csapatunk a 4., az V. korcsoportos fiúk a 2. , lány egyéniben az V. korcsoportban  Szaplonczay Katalin 4., a VI. korcsoportban Morauszki Bernadett 2. helyezést ért el.
Az április 15-én Gödöllőn megrendezésre kerülő országos döntőn az egyéniben eredményes lányaink és az V. korcsoportos fiú csapatunk küzdhet meg a minél előkelőbb helyekért.

Drén Gábor testnevelő

Képek >>


Üzemlátogatás a Nyakas-Farmon (a szarvasmarha telepre)

A Szent Bazil Oktatási központ mezőgazdasági szakirányú tanulói március 26-án üzemlátogatáson vettek részt.
Üzemlátogatás helye Hajdúnánás határában található Nyakas-farm szarvasmarha telepe volt.
A telepen borjúnevelés, növendéküsző nevelése és tejtermelő tehenek tartása folyik.
A telepen a tartás módnak a takarmányozásnak és a fejésnek a mai kornak megfelelő, legkorszerűbb technológiáját alkalmazzák.
A fejést naponta kétszer végzik a negyvenállásos karusszel rendszerű, számítógép vezérlésű  FULLWOOD technológiával felszerelt fejőházban.
A tej hűtéséhez harmincötezer literes hűtő tartály áll rendelkezésre, a tej szállítása naponta történik.
A telep megkapta a magas szintű tenyésztést és kiváló tejtermelést végző üzemek számára a Holstein- fríz Tenyésztők Egyesülete által létrehozott, „TÖRZSKÖNYVEZETT HOLSTEIN –FRÍZ ÁLLOMÁNY, MINŐSÍTETT TENYÉSZÁLLAT ELŐÁLLÍTÓ ÜZEM”  Védjegyét  és Tanúsítványát.
Az üzemlátogatásról a tanulók hasznos és gazdag szakmai tapasztalatokat szereztek, amit a jövőben használni tudnak.

Drimba János
mg.szaktanár

Képek >>


Egyházi ünnep - Örömhírvétel

Az ünnepről a 3. órában tartott Szent Liturgián emlékeztünk meg.

Képek >>


Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről

Lovas Zoltán tanár úr irányításával a 11. és 10. évfolyamos diákok emlékeztettek az eseményekre és a hősökre akik a Magyar szabadságért harcoltak.

Képek >>


Kiállítás a II. VH. utáni relikviákból

Lovas Zoltán tanár úr kezdeményezésével a diákok gyűjtőmunkába kezdtek, és olyan emlékeket, tárgyakat hoztak, amelyek a Kádár-korszakra, vagy az előtte lévő időszakra volt jellemző.
Ezekből nyílt kiállítás a könyvtárban.

Képek >>


Lábtenisz - siker!

Iskolánk diákjai a Magyar Lábtenisz Szövetség meghívásos országos tornáján vettek részt. A mérkőzéseknek a Kaposvári Egyetem tornacsarnoka adott otthont.Páros szakágban a csoportmérkőzéseket követően a Mészáros Bence-Dalanics Attila alkotta párosunk csak a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen szenvedett vereséget.A bronzmérkőzést megnyerve,az előkelő 3. helyezést szerezték meg. Hármas szakágban a párosunkhoz csatlakozott Franczel Pali,a körmérkőzések során három győzelemmel és egy vereséggel( a házigazda Kaposváriaktól) a második helyen végeztek.

Felkészítő: Drén Gábor testnevelő

Képek>>


Téli Mátra 2014 teljesítménytúra

A Szent Bazil Oktatási Központ diákjai és tanárai a téliesre fordult időjárást kihasználva, január 25-én  teljesítménytúrán vettek részt a Mátrában.
A távokhoz képest viszonylag nagy szintemelkedés, az évről évre változó téli terepviszonyok, a völgyi túraszakaszok,a gerincutak pompás kilátásokkal, teszik vonzóvá a természetkedvelők számára az 1994-től évről-évre megrendezett Téli Mátra túrát( honlap matraberc.hu).
Túrázónk négy különböző távon( 19-26-34-40 km-es) mérhették le állóképességüket.
A túra vonalvezetése a gyöngyösi Mátra és a Felső-Mátra legszebb részeit érinti.A jól szervezett  eseményen ezúttal 3456-an(!) vettünk részt, még az országhatáron túlról is jöttek.Az egész napos hóesés, a távok sikeres (küzdelmes) teljesítése felfrissülést adott mindannyiunknak.A diákok kísérői Benczéné Szakál Ildikó és Drén Gábor testnevelők ,valamint Gajdos László atya voltak.
Köszönjük a lehetőséget az iskolavezetésnek és elismerésünk a sikeres teljesítéshez!

Drén Gábor testnevelő, túravezető

Képek >>


Március 3-án elkezdődik a Nagyböjt

Hétfőn elkezdődik a Nagyböjt, ez a nap szigorú böjti nap, azaz semmiféle állati eredetű eledelt nem fogyasztunk.

Böjt kezdő virrasztással indítjuk ezt az időszakot.

Plakát >>


Farsang

2014. február 22-én került megrendezésre a szokásos iskolai farsang. Osztályok egy-egy film címet húztak előzőleg, melyet kicsit átalakítva bemutattak.
Az idén a 11. A osztály nyert a 300 című filmmel, melyet 300-295 címen mutattak be, második helyezést 9. B osztály kapta az "Indul a bakterház" című filmet mutatták be, harmadik helyen a 8. D osztály végzett akik az "Aladdin"-t adták elő aktualizált forgatókönyv szerint.
Este buliban szórakoztak diákjaink.

Képek >>


A Brassai Sámuel Gimnázium és  Szakképző Iskola február 18-án rendezte meg a megyei szintü Toldi-Kondi versenyét,amelyre 13 középiskola fogadta el a meghívást. Az öt versenyszámból álló erőpróbán iskolánkat az Orosz Tóth Árpád,Juhász Péter,Szabados László, Simon Dávid,Magyar Richárd,Kökényesi Tibor alkotta csapat képviselte. Csapatunk 8. helyezést ért el. Legeredményesebb " erős emberünknek" Szabados László bizonyult.
A versenyzők medicinlabda vetésben(4kg),guggolásban (25kg),fekvenyomásban(30kg),húzódzkodásban és teherhordásban (40kg) mérték össze erejüket, állóképességüket.

Drén Gábor testnevelő

Képek >>


Egyházmegyei bál - nyitótánc

A hagyományos Görögkatolikus Egyházmegyei Bál február 8-án este került megrendezésre. A megnyitó utány iskolánk végzős diákjai táncolhatták a nyitótáncot. Aztán hajnalig állt a bál!

Képek >>

Videó a nyitótáncról >>


"Jó tanuló, jó sportoló"

A Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség 2014. január 23-án  - Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat Árpád – termében -  kiosztotta a Hajdú-Bihar megye Jó tanulója – jó  sportolója” címet.Iskolánkból Bencze Donát 9.b osztályos tanuló részesült ebben a címben.

Képek >>


Egy kis tél...

Hónapos késéssel megérkezett a hó.

Képek >>


Alapítványi bál

2014. január 11-én tartottuk a szokásos alapítványi bálunkat. Diákjaink műsora nyitotta az estét, jó hangulatú néptáncot láthattunk a hajdúböszörményi Bocskai néptánccsoport előadásában, majd a szakközepes diákjaink által felszolgált finom vacsora után hajnalig állt a bál....

Képek >>


Vízkereszt - Vízszentelés - Házszentelés

A Szentliturgia végén az atyák megszentelték a vizet, majd miroválás után mindenki ihatott is belőle.
A szentelt vízzel elkezdődött az iskola-, majd este a kollégium megszentelése.

Képek >>


Karácsonyi Műsor

A 10. évfolyamosok elevenítették meg Jézus születését.

Hadházi Katalin tanárnő tanította be a szerepet.

Képek >>


Karácsonyi Kupa

“Valamennyi kezdeményező és alkotó cselekedetet illetően egyetlen alapvető igazság létezik – abban a pillanatban, amikor valaki határozottan elkötelezi magát, a Gondviselés is működésbe lép.” (Johann Wolfgang von Goethe)

A KOSZISZ SZENT ISTVÁN GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA által rendezett KARÁCSONYI KUPÁN - labdarúgó teremtorna - iskolánk diákjai kimagasló csapatteljesítményt nyújtva I. helyezést érték el. A teremtorna „LEGJOBB KAPUS” címét kiemelkedő teljesítőképességével Szilágyi Norbert 12.c osztályos tanulónk vehette át!

Csapattagok: Szilágyi Norbert; Ortó Ádám; Lapis Gergely; Dálnoki Zsolt; Magyar Richárd; Dálnoki Attila; Fejér István; Kökényesi Tibor; Olajos Balázs; Kökényesi Zsolt; Bencze Donát

Gratulálok a csapatnak!

Békés, Boldog, Kegyelet teljes Ünnepeket kívánok!

Benczéné Szakál Ildikó

Képek >>


Karácsonyi készülődés

Karácsonyi koncert >>

Asztali díszek készítése Nyalka Márta tanárnővel >>

Mézeskalács sütés Nyalka Márta tanárnővel >>


Betlehemi jászol című pályázat

Mind a három munkánkat bezsűrizték a kiállításra is és a képeskönyvbe való bekerülésre is, sőt a fedőlapra kerülhetett egy diákokkal közös ikonunk.

Képek >>


Megyei harmadik lett a Futsal csapatunk!

Iskolánk diákjai a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség együttműködésben meghirdetett Teremlabdarúgás- Futsal versenyén vett részt... tovább >>


Második nyíltnap - Szent Bazil Játékos Sportvetélkedő

Képek >>


Szent Miklós ünnepe - Mikulás

Képek >>


Gyalogtúra a Déli-Bükk-ben, 2013. október 19. szombat.
A túra a Bükk-fennsík déli letörésének kiemelkedő &qucute;nya-hegyi parkolóból indulva a túra érintette a Három-kő ( 906m ) és a Tar-kő (949m) kitűnő kilátást nyújtó szikláit.A kellemes őszi időjárás, a látnivalók és a jó túracsapat maradandó emlékeket eredményezett mindannyiunk számára.


Gyalogtúra a Zemplénben,2013.október 23. szerda
A nyáriasan meleg időjárás az ősz páratlan színvilága a látnivalók sokasága szép napot hozott a nagyszámú túracsapatnak.A diákok mellett a tanári kar és a szácsnők is éltek az egésznapos túra adta feltöltődés,testedzés lehetőségével.
A Hejcéről indúló túra érintette a Fehér-kútat,a Sólyom követ(találkoztunk hegymászókkal),a 2006-os repülőgép balset zarándokhelyét és az Amadé-vár romjait.
Találtunk ( és szedtünk) ehető gombákat,koszorúval és énekszóval róttuk le kegyeletünket az elhunyt koszovói békefenntartó katonáknak. Fizikailag megfáradva,de élményekben gazdagon tértünk haza.

Képek >>


Megemlékezés az 1956-os forradalomról

Pálóczi Enikő tanárnő diákjaink előadásában segített emlékezni a hősökre és az eseményekre.
A városi megemlékezésen beszédet mondott Szabó Miklós, a Móra Ferenc Általános és Alapfokú Művészeti Iskola történelem tanára.
Ezután állampolgársági eskütétel következett, majd a korhű teherautót követve a hősök emlékművéhez vonultak az ünneplők, ahol elhelyezték a koszorúkat.

Képek >>

Videó a műsorról >>


SZENT BAZIL GIMNÁZIUM TANULÓINAK SIKERE A GÖRÖGKATOLIKUS TUDÁSOLIMPIÁN IDEGEN NYELVBŐL.

A Hittudományi Főiskolán, Nyíregyházán, minden évben megrendezik a regionális tudásolimpiát. Tanulóink kiváló eredményeket értek el ezen a regionális versenyen. ... Tovább >>


Egyházi Iskolák Országos Atlétikai bajnoksága 2013.10.11.

Iskolánk  fiú atlétika csapata 2013.10.11-én részt vett az Egyházi Iskolák Országos Atlétikai bajnokságán, amelyet a Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendeztek meg. Az amatőr, de rendkívül lelkes atlétáink egyéni csúcsteljesítményeiket túlszárnyalva,csapatban felállhattak a dobogó harmadik fokára. ....Tovább >>

Eredmények >>

Képek >>


Lippai Napok 2013.10.10-11.

Lippai János Mezőgazdasági Szakképző Iskola a hagyományoknak megfelelően minden évben megrendezi a Lippai napokat.

Iskolánkat a11. C osztály.... tovább >>

Képek >>


Nyílt Nap

Az érdeklődők betekinthettek iskolánk életébe.

Képek >>


Szalagtűző

Végzőseink szalagtűző ünnepsége.
A 12. A osztálynak Pirint András,
a 12. B osztálynak Kerékgyártóné Ihnáth Rita,
a 12. C osztálynak Drimba János osztályfőnök tűzte a szalagot.

Képek >>

Videó a nyitótáncról >>


Megemlékezés az Aradi Vértanúkról

A 7. D osztályos tanulók és két 12. évfolyamos tanuló segítségével emlékezhettünk Hőseinkre. Hadházi Katalin tanárnő rendezte a műsort.

Képek >>


 

Szalagtűző - ruhás főpróba

Képek (hamarosan)>>

Videók (hamarosan)>>


Szűz Mária Oltalma - Ünnep - Elsősavatás - Jelvénytűzés

Ezen a napon az új diákok (7. és 9. évfolyamosok) fogadalmat tesznek, majd megkapják az iskolánkhoz tartozás jelképét a jelvényt.

Képek >>


Szakmai kirándulás az OMÉK-re

A Szent- Bazil Oktatási Központ a 9.C, 10.C, és a 11.C mezőgazdasági szakközépiskola tanulói, kiegészülve a 11.C vendéglátós tanulókkal szeptember19-én Budapesten a Hungexpo Városközpontban megrendezett 76. ORSZÁGOS MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERIPARI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁRON vettek részt. Az OMÉK a legnagyobb szakmai rendezvény, amely magyar agrárélet ünnepének is tekinthető. Az agrárium és az élelmiszeripar szinte teljes vertikumának egy helyen, és összefogottan történik a bemutatása.
A kiállításon a tanulók nagyon jól érezték magukat, sok hasznos tapasztalatokat szerezetek, amit később a tanulmányok során hasznosítani fognak.

Drimba János
mezőgazdasági szaktanár

Képek >>


Fecskeavató

2013. szeptember 21-én délután megtörtént az új diákok avatása, a mókás feladatok után bulival zárult az este.

Képek >>

Videók >>


II. Ha.G.I.T

2013. szeptember 20-án került megrendezésre a II. Hajdúdorogi Görögkatolikus Ifjúsági Találkozó, melyen a versenyeken kívül sok érdekes program színesítette a délutánt.

Képek >>


Szent Kereszt kupa - Karácsfalva

Képek >>


Gyalogos emlékzarándoklat Máriapócsra 2013.09.07-én (szombaton)

A Hajdúdorogi Egyházmegye emlékzarándoklatot hirdet a Kegykép Hajdúdorogról Máriapócsra való hazatérésének évfordulója alkalmából...

Képek 1.(Hajdúdorogtól Kállósemjénig)
Képek 2.(Kállósemjéntől Máriapócsig)

Tovább a zarándoklat programjához >>


"a 2013-14-es tanévet hivatalosan megnyitom.."

Debreczeni Csaba Igazgató Úr ezzel a mondattal nyitotta meg hivatalosan az előttünk álló tanévet.
Mindenkinek eredményekben gazdag, sikeres, boldog új TANévet kívánunk!

Képek>>

Hozzáadva: 2013.09.02.Tudnivalók a 2013 / 2014-as tanév kezdéséről kollégiumi beköltözés, tankönyv és egyéb hasznos információk
Hozzáadva: 2013.08.15.
Feliratkozás hírlevélre

2013 - 2014-as tanév


Előző tanévek hírei >>

>> 2012/2013
>> 2011/2012
>> 2010/2011

  

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-ának felajánlásával!

Görög Katolikus Középiskoláért Alapítvány

Adószám: 18796630-1-09

Számlaszámunk: 11738125-20035200 (adományaikat erre fizethetik be)

Támogatását előre is köszönjük!