Tanévzáró ünnepség

A diák életében talán a legboldogabb napok egyike: a tanévzáró napja, ám ahogyan Igazgató Úr is említette beszédében, a nyári szünetet a diákoktól már csak a tanárok várják jobban...
Gratulálunk a jutalmazottaknak és a szép eredménnyel záróknak!

A vakációra mindenkinek jó pihenést kívánunk!

Jutalmazottak >>

Képek >>


Fordított nap

Amikor a diák tartja az órákat és a tanár nem figyel vagy alszik az órán....Amikor a tanítási óra csak 30 percig tart és a szünet a móka és játék ideje...Ez a fordítot nap, melyet minden évben megrendezünk az év vége közeledtével.

Képek >>


Centenáriumi ünnepség sorozat

A Hajdúdorogi Egyházmegye 100 éves fennállásának évfordulója alkalmából egy egész héten át tartó rendezvénysorozat kezdodött 2012.06.03-án.
A rendezvényt vasárnap a püspöki liturgia nyitotta meg.
A továbbiakban minden reggel imaórát végeztek a székesegyházban, hétfon este koncertet adott a Cantemus énekkar, megrendezésre került a Kis éji zene, valamint a Cristifideles Graeci nevu verseny országos döntoje.

Képek >>


Az új iskolabusz megáldása

Mielott használatba vennénk, papjaink megáldották az új iskolabuszunkat, hogy mindig egészséges és hu és balesetmentes társunk legyen...

Képek >>


Szent György kupa

A hagyományos Szent György kupa idén is népszeru rendezvény volt, sok csapat nevezett. Összesen 6 színhelyen folytak a mérkozések, majd a legjobbak mérkoztek meg egymással.

Eredmények >>

Képek  >>


Hittanverseny országos döntoje

A hittanverseny országos döntoje Hajdúdorogon a Szent Bazil Oktatási Központban került megrendezésre. A Hajdúdorogi Egyházmegye és a Miskolci Apostoli Exarchátus legjobbjai mérték össze tudásukat egyháztörténelembol.
Az eredményhirdetésen püspökeink adták át a díjakat.

Az eredmények >>

Képek  >>


Ballagás

Az utolsó osztályfonöki óra után felhangzott a hosszú kicsengetés - ezzel vette kezdetét az idén is a végzos diákok ballagása. Miután végigvonultak az iskolán, az aulában álltak be osztályonként, ahol a Himnusz eléneklése után, elkezdodött az ünnepség iskolai része. A diákok és Debreczeni Csaba igazgató úr búcsúzó beszéde után a jutalmak átadása következett.
A Szent Bazil Oktatási Központ gimnáziumának emlékplakettjét minden évben a tantesület szavazata alapján kapja meg egy arra érdemes tanár és diák . Az idén, kimagasló tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért Szilágyi Eszter 12. A osztályos tanuló, a tantesületbol Kerékgyártóné Ihnáth Rita az évtizedes elhivatott munkájáért kapta. meg ezt a kitüntetést.
Ezután a Székesegyházba vonultak át, ahol Kocsis Fülöp püspök atya vezetésével adtak hálát az itt eltöltött évekért. Végezetül egy-egy szál virággal fejezték ki hálájukat a Szuz Anyának.

Képek >>
(ha valaki szeretné az eredeti méretu képet, a fájl nevével kérheti)


Az iskola díszítése a ballagásra

Az alsóbb éves diákok lelkesen igyekeztek még szebbé varázsolni a végzosök vonulási úzvonalát és osztálytermeiket,

Képek >>


Közös szerenád az aulában

Végzos diákjaink az aulában adtak szerenádott az ott összegyult tanároknak.

Képek >>


Böjte Csaba Hajdúdorogon

2012. április 24-én Böjte Csaba Hajdúdorogon a székesegyházban tartott élményekben gazdag, emlékezetes beszédet.

Képek >>


Országos hittanverseny döntoje

2012.04.20-án iskolánkban került megrendezésre az országos hittanverseny döntoje. A lebonyolításban diákjaink is segítséget nyújtottak.

Tovább a képekhez >>


Üzemlátogatás a sertéstelepen

A Szent Bazil Oktatási Központ mezogazdasági szakközépiskola 9, 10, 11, 12 évfolyamának tanulói április 18-án üzemlátogatáson vettek részt. Üzemlátogatás helye a Tiszavasvári Munkaszövetkezet törzstenyészet sertéstelepe volt....Tovább a cikkhez >>

Tovább a képekhez >>


Mezeifutó diákolimpia

Az országos bajnoki szereplés felemásan sikerült.
A III.korcsoportos fiú egyéniben (2500m, 210 induló) Bence Donát kiváló futással 16. helyezést ért el.
Az V. korcsoportos fiú csapat tagjai ( Bodnár Ferenc, Lapis Gergely,Lipták Márk, Kökényesi György, Király Márton) minden igyekezetük ellenére is csak a 28.helyezést sikerült megszerezniük. (30 benevezett csapat, 4500m)

Köszönöm a részvételi lehetoséget a gyerekek nevében is.

Drén Gábor


Filharmónia a Dongó együttessel

2012.április 17-én érdekes és élvezetes zenei koncerten vehettek részt diákjaink a filharmónia keretében: a Dongó együttes zenei összeállítása lenyugözte a hallgatóságot.

Képek >>

Videók:
Dongó együttes - Attila
Dongó együttes - Ének Szent István királyról
Dongó együttes - Pesti gyermekek utcai éneke

(még töltök fel :D)


Görögkatolikus kántori oklevelet szereztek diákjaink

2012.március 26-án a délutáni órákban a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ Középiskolájának azon diákjai, akik 3 évvel ezelott görög katolikus kántorképzésre jelentkeztek, a nyíregyházi Szent Atanáz Hittudományi Foiskolán Dr. Bubnó Tamás( föiskolai adjunktus )- a kántorszak vezetoje- elott sikeres kántorvizsgát tettek.....Tovább a teljes cikkhez >>


Húsvéti lelkigyakorlat 2012. március 28-30.

A program >>


Keresztény Ifjúsági Találkozó /2012.03.22/

Megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeirol

Tovább a képekhez >>

 

"…egyet a Hazának…" - A hajdúdorogi kötodésu katonák eloadássorozata a hivatásukról, külföldi misszióikról.


Tovább a plakáthoz (program)

Filharmónia a Morotva együttessel
2012. február 16-án második órában volt lehetoségünk részt venni a Morotva együttes színvonalas és jó hangulatú musorán, melyen zeneileg mutatták be a 4 évszak váltakozását.

Tovább a képekhez >>


Gyertyaszentelo Boldogasszony
ünnepén, február 2-án arra emlékezünk, hogy Szuz Mária Jézus születése után negyven nappal bemutatta gyermekét a jeruzsálemi templomban. Az eloírt áldozat fölajánlásakor jelenlévo agg Simeon Jézust a nemzetek megvilágosítására szolgáló világosságnak nevezte. Innen ered a gyertyaszentelés szokása.
A szentelt gyertya mint Jézus Krisztus jelképe egyike a legrégibb szentelményeknek. Keresztelésig az újszülött mellett világított, hogy a „pogánykát” a gonosz, rossz szellemek ki ne cseréljék. Amikor a fiatal anya eloször ment templomba az ún. egyház-kelore vagy avatásra, szintén gyertyát vitt a kezében.
Gyertyát égettek a súlyos beteg és a halott mellett is. Tápiószentmártonban (Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye) a haldokló kezébe szentelt gyertyát adtak, „hogy annak fényénél múljon ki a világból”. Mindenszentek és halottak napján, de más nagyobb ünnepeken is meggyújtották a szentelt gyertyát. A vallásos néphit szerint vihar, ég-zengés, villámlás és jégeso alkalmával is szentelt gyertyát kell gyújtani.
Gyertyaszentelo napjához idojárásjósló hiedelmek is kapcsolódnak. Általában úgy vélik, hogyha február másodikán jó ido van, akkor késon tavaszodik. Ezért „Gyertyaszentelokor inkább a farkas ordítson be az ablakon, minthogy a nap süssön”.

Továbba képekhez>>


Farsang

A Nagyböjt elotti népi hagyomány a Farsangolás. Ilyenkor a szórakozás és a mulatozás kapja a foszerepet. Általában humoros jelmezeket ölt magára az ember, bulikon vesznek részt.

Tovább a képekhez >>


Alapítványi Bál

A Görög Katolikus Középiskoláért Alapítványa 2012.január 14-én rendezi a hagyományos alapítványi bált, melynek bevételét az autóbuszunk cseréjére szeretnénk fordítani..

Tovább a képekhez >>

Tovább a levélhez >>

Plakát >>


Vízkereszt - Szentliturgia és Vízszentelés

Január 6. Vízkereszt ünnepe. A Szentliturgia keretein belül papjaink megszentelték a vizet, amivel az aulát meg is szentelték ( a jelenlévokkel együtt). A liturgia végén olajkenet volt antidor osztással, illetve mindenki kérhetett egy kis pohárkával a frissen megszentelt vízbol. Hagyományaink szerint ezután megkezdodik a házszentelés. Ennek elso elemeként megszentelik az iskolánkat, este pedig a kollégiumot.

Képek >>


Karácsonyi musor

December 20-án, a lelkigyakorlatot lezáró liturgia után, a hazautazás elott az ünnep hangulatát fokozta a 10. évfolyamosok által bemutatott musor, melyet Lovász-Balogh Edit tanított be diákjainknak.

Képek>>


Karácsonyi lelkigyakorlat

December 19-20-án lelkiatyák vezetésével készülhetnek az osztályok a közelgo ünnepre.

A lelkigyakorlatot vezeto atyák >>

A lelkigyakorlat programja >>


Karácsonyi virágkötészet

Nyalka Márta tanárno irányításával nagyon szép karácsonyi asztaldíszek készültek az ünnep hangulatát elorevetítve

Képek >>


Karácsonyi mézeskalácssütés

Nyalka Márta tanárno vezetésével az érdeklodo diákok és tanárok mézeskalácsot sütöttek - az aulában felállított iskolai karáconyfát is ezekkel a süteményekkel díszítették

Képek >>


Az énekkarunk vendégszereplései:

- Stei -ben, Hajdúdorog testvérvárosában.

- Szatmárnémetiben Szent Miklós ünnepén a templombúcsún

- Bökönyben

- Szakolyban


Karácsonyi koncert

December 13-án 17 órakor kezdodik a már hagyományos karácsonyi koncert.

Meghívó >>

Képek >>


Második nyílt nap & Rajzpályázat eredményhirdetése

December 10-én 9 órakor kezdodött a rajzpályázat eredményhirdetése, illetve a beérkezett pályamuvek kiállításának megnyitója. A díjakat Püspök Atya adta át korcsoportonként. Külön díjazták a legtöbb pályamuvet beküldo intézményeket is.

10 órától az érdeklodok az iskolát ismerhették meg, majd 11:00-tól nyílt órákon vehettek részt. Ezután szabadidos tevékenységeket tekinthettek meg.

Képek >>.


Mikulás (Szent Miklós ünnepe)

Délelott liturgia alatt osztályokban járt a Mikulás... A szentmise végén az egészséghét lezárásaként a programokon legaktívabban résztvevo osztályokat jutalomban részesítették.

Képek >>

Az énekkarunk vendégszereplése Szatmárnémetiben a templombúcsún >>


Rajzpályázat a Család éve alkalmából

A Hajdúdorogi Görögkatolikus Egyházmegye képzomuvészeti pályázatot hirdet a Család éve alkalmából.

A pályázaton részt vehet minden határon innen és túl élo óvodás, általános iskolás és középiskolás tanuló, négy korcsoportban. Különös tekintettel várunk alkotásokat görögkatolikus oktatási intézményekben nevelkedo óvodásoktól és ott tanuló diákoktól.

I. korcsoport: óvodás
II. korcsoport: általános iskola alsó tagozat (1-4 osztály)
III. korcsoport: általános iskola felso tagozat (5-8 osztály)
IV. korcsoport: középiskolások

Tovább a kiíráshoz >>


Egészséghét az iskolában

Treszkai Róbert 10. B osztályos tanuló szervezésében egészség-hét kezdodik november 28-án, melyen számos vendég tart eloadást egy-egy szakterületen belüli tudnivalókról.

Program >>

Képek >>


Ki mit tud?

2011. november 26-án 16:00 órától az idén is számos vállalkozó kedvu diák mérte össze tudását. Népszeru az eloadói kategória, elsosorban a zene mufajában, ám számos képzomuvészeti alkotás is várta a szakmai zsuri és a közönség megítélését.A zsuri igen nehéz helyzetben volt, a számos színvonalas eloadáe, alkotás láttán. Végül meghozta döntését.

Tovább >>


Pillanatok - életképek

Iskolánk életképekben: az épületek és a tanítási órák, tantermek fényképei


Régi képek iskolánk életébol....

Az öregdiák találkozón felmerült az igény a régebbi évfolyamok életét bemutató fényképek összegyujtésérol.
A gyujtemény elso adagját Mincsik Balázs már el is küldte nekünk. Köszönet neki érte.
Akinek még vannak képei melyeket szívesen megosztana diáktársaival, szívesen várjuk.

Tovább a Mincsik Balázs által küldött képekhez >>


Öregdiák találkozó

Az érdeklodok eloször Debreczeni Csaba igazgató köszönto és tájékoztató beszédét hallhatták, majd Grunda János eloadását a család - iskola - egyház kapcsolatáról. A finom ebédet kötetlen beszélgetés követte.

Tovább >>


A Kis herceg bemutatása az általános iskola alsó tagozatosainak

Október 27-én a kisiskolások ismerkedhettek meg Exupery - Sillye Jeno muvével.

Képek >>


VI. Országos Középiskolás Képzomuvészeti Diáktárlat

A VI. Országos Középiskolás Képzomuvészeti Diáktárlat Hajdúszoboszlón kerül megrendezésre a XIII. ORSZÁGOS KÖZOKTATÁSI SZAKÉRTOI KONFERENCIA keretében

Tovább a cikkhez >>


Nyílt nap

Számos érdeklodo elott mutathattuk be iskolánkat és a benne folyó oktató-nevelo munkát. Debreczeni Csaba igazgató bemutató eloadása után lehetoség nyílt tanítási órák illetve foglalkozások megtekintésére. Délután szabadidos tevékenységekbe nyerhettek bepillantást az érdeklodok.

Képek >>


Október 23-i megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit idézték fel diákjaink Gombos Imre tanár úr vezetésével. Az eloadást zene és prezentációk tették élményszerubbé. Az iskolai megemlékezésen túl a városi rendezvényen is eloadták musorukat.

Képek az iskolai eloadásról >>

Képek a városi eloadásról >>


Nyírcsaholyban a Kis herceg

Már hagyomány, hogy az énekkar minden évben koncertezik és együtt imádkozik a hívekkel Nyírcsaholyban. Az idén, kicsit korábban,  a Kis Herceg címu színdarab bemutatására került sor a település kultúrházában a nagyszámú érdeklodo elott.
 A nagy sikert arató színdarab után a Nyírcsaholyiak már jól ismert vendégszeretete következett. Nagyon finom ebéddel, süteményekkel, teával és gyümölccsel látták vendégül a résztvevoket, akik körében ez hozott óriási sikert. ;)
 Ismét nagy élménnyel gazdagodva (na meg tele gyomorral :) térhettünk haza.

Képek >>

Szereposztás


Filharmónia

2011.10.13-án a Barokk Trió koncertjén vehettünk részt az iskola aulájában

Czabán Angelika (ének), Breznyán István (trombita), Sárosi Dániel (orgona) örvendeztette meg az iskolánkat eloadásukkal, melynek címe "Gyümölcskosár", ill. "Zenelesen".

Képek >>


O.M.É.K

Az Országos Mezogazdasági és Élelmiszeripari kiállítás, Magyarország legnagyobb, legrégebbi, és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye több mint 100 éves múltra tekint vissza. 2011. szeptember 28-október 2. között a 75. OMÉK-ot rendezték meg Budapesten, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Tovább >>


Lippai - napok

Hagyomány, hogy minden évben az iskolai tanévkezdés után nem sokkal a nyíregyházi Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola megrendezi a nemzetközi Lippai Napokat.
A rendezvény az elozo évekéhez hasonló programmal zajlott: fozoverseny, szakmai verseny a szokásos versenyszámokkal (növény– és magfelismerés, kukoricamorzsolás, juhkörmölés, pónifogat-hajtás, kaszálás, mérlegelés).
A fozoversenyen kizárólag tájjellegu étellel lehetett részt venni. Diákjaink Drimba János tanár úr segítségével pusztagulyást foztek. A szakmai feladatokat Fehér László, Lapis Gergely, Ortó Ádám, Bodnár Ferenc, Martinek Miklós és Urgyán István 10.c osztályos tanulók oldották meg sikeresen.

Képek >>


A kis herceg Nyíracsádon

Szintén a település kultúrházában adták elo diákjaink a színvonalas zenés darabot, sok érdeklodo diák és felnott elott..

Az eloadáson készült képek (Köszönet Kondás Kristfófnak)>>.

Szereposztás


A kis herceg Nyíradonyban

A település kultúrházában tekinthették meg az érdeklodo diákok és felnottek Saint Exupery klasszikusából Sillye Jeno által készített zenés darabot.

Az eloadáson készült képek (köszönet Kondás Kristófnak) >>

Szereposztás


Szalagtuzo

2011. október 8-a a végzos diákok  egyik várva-várt nagy napja volt. Megkapták az érettségit elovetíto szalagot, ettol kezdve mindenki láthatja, hogy ok a maturandusok.
A program délután 3 órakor vecsernyével kezdodött a székesegyházban püspök atya vezetésével. Az estét 5 órakor ünnepi beszédével nyitotta meg Fülöp püspökünk, melyben kiemelte oktatási és nevelo munkánk fontosságát.
Kelemen Mihály szavalata után az osztályfonökök osztályaiknak tuzték fel a szalagot: Zima-Trenyisán Zsuzsa a 12. A, Treszkainé Jónás Edit a 12. B, és Treszkai László a 12. C osztálynak.
Kivonulásuk után Kicsák Barnabás zongorán adott elo egy szép darabot, majd a negyedikes diákok musorait követhettük figyelemmel.
A vacsora az iskola étkezojében volt, ahol a vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportos diákjaink segédkeztek a felszolgálásban.
Este 8 óra jelentette a nap fénypontját: a 12. évfolyamos diákok nyitótáncukat mutatták be, melyet Kacsora Tibor tanított be, s keringojükkel megnyitották a szalagtuzoi bált, mely felhotlen szórakozást nyújtott a meghívottaknak.

Képek >>


Nemzeti gyásznap

Az Aradi várban, 1849. október hatodikán, szombat, hajnali fél hatkor elkezdodtek a kivégzések. Eloször a négy agyonlövés, majd (hat óra után) következett sorban a kilenc akasztás.
Tisztelettudóan hajtsunk fejet az aradi tizenhárom emléke elott. Mindannyian hosök voltak. A magyar szabadságharc (és így mindannyiunk) hosei.
Az emlékezést a 7.osztályos tanulók musora segítette.

Az aradi 13  >>

Képek a megemlékezésrol, >>


Az új nyelvi labor átadása

Régen várt pillanat következett be október 4-én, amikor végre átadták - átvehettük az új nyelvi laborunkat.
A modern, és kényelmes teremben legkorszerubb technológia segítségével tanulhatják a diákok az általuk kiválasztott nyelveket.
Választhatnak elsodleges nyelvet, amit heti 5 órában, illetve egy második nyelvet amelyet 3 óra keretében sajátíthatnak el.
Angol, német, és olasz nyelvek közül válogathatnak.
Elsodleges nyelv esetében a nyelvvizsga a kituzött cél.

Az átadáskor készült képek >>


Fecske - bál

Jóllehet szeptember 8-án a jelvénytuzéssel az új diákok ünnepélyesen az intézmény tanulóivá váltak, ám a felsobb évesek szemében csak a tréfás "Fecske-bál"-t követoen lehetnek "igazi" iskolatársaikká. Minden évben a 11. évfolyamos tanulók és a DÖK szervezik meg és bonyolítják le azt az eseményt.(Természetesen tanári kontroll is van ;)
Elsoként az újonnan érkezettek mutatják be musorukat, beleértve az új tanárokat is, majd elferdített fogadalomtétel után jópofa feladatokat kell megoldaniuk a tanulóknak egymással versenyezve.
Ez után következik a negyedévesek avatása, majd eredményhirdetés.
Végezetül "áll a bál" (buli) este 10 óráig.
Erre az alkalomra az elozo évben végzett diákok is szép visszatérnek egykori iskolájukba.

Képek a musorokról, és az avatásról >>

A buli képei.>>


Ünnepi szent liturgia (Szent Kereszt Felmagasztálása) Sportnap

MInden évben ezen az ünnepen a Szentliturgia után sportnapot tartunk. A cél: a gyozelem. Ki miben érzi magát jónak, abban a sportágban próbálkozhat. Foci, röplabda, kosárlabda, ping-pong, csocsó, társasjáték...A legsportosabb osztály amelyik a legtöbb sportágban ér el jó eredményt.

Képek>>

Az eredmények>>


 

Szeptember 12-tol új órarend van érvényben!

Elérheto a 2011/2012-es tanév elso félévének litugikus beosztása (osztályliturgia, liturgikus hétvége)


Ünnepi szent liturgia (Szuz Mária születése) Ünnepélyes jelvénytuzés

Az újonnan iskolánkba érkezett tanulók a Szent Bazil Oktatási Központ tanulóinak közösségébe való tartozását fejezi ki az ünnepélyes diák-fogadalom tétel után következo jelvénytuzés. A jelvények az ide tartozás szimbólumaiként jelzik ezt, és a fogadalmukban arról tettek tanúbizonyságot, hogy megpróbálnak úgy viselkedni és élni, hogy méltók legyenek rá. A 7. D osztálynak osztályfonökük Lovas Zoltánné Kondor Tímea, a 9. A osztálynak Lovas Zoltán osztályfonök, a 9. B osztálynak Farkas Ágota pótosztályfonök, a 9. C osztálynak Papp Bernadett osztályfonök tuzte fel a kituzoket.

Képek >>


Gyalogos emlékzarándoklat Máriapócsra 2011.09.05-én

Püspök Atya kezdeményezésére idén is emlékzarándoklat lesz a Könnyezo Kegykép visszavitelének évfordulóján.

A zarándokok fél 6 -kor gyülekeznek a székesegyház udvarán, 6 órakor indulnak a 49 km-es zarándokútra.

Az itthon maradottak számára tanítás lesz, rendkívüli hétfoi órarenddel.

Képek>> (Köszönet Kondás Kristófnak a képekért)


Elérheto az órarend ß verziója! Módosulások még várhatóak!

Diákok órarendje
Tanárok órarendje "A" hét
Tanárok órarendje "B" hét


.A Magyar Katolikus Karitász iskolakezdési támogatása

Az idei tanévben a Karitász 10 tanulónak ajándékozott iskolakezdési támogatásként vásárlási utalványt, melyet a tanévnyitó után a vezetoség ki is osztott.

Képek >>


"...a 2011/12-es tanévet megnyitom!..."

Szeptember 1-én megkezdodött a 2011/2012-es tanév. Volt aki már várta, van aki már csak a végét várja, de a lényeg, hogy lehetoleg mindenki végigcsinálja.

Képek >>


Elérheto a 2011/2012. tanév tervezett rendje

Megnézem >>


Az egyházmegye oktatási intézményeinek lelkigyakorlata iskolánkban

Az idei évkezdés sem maradhat el lelki ráhangolódás nélkül. A Hajdúdorogi Egyházmegye valamennyi oktatási intézményének pedagógusai itt gyultek össze a szokásos, évnyitó lelkigyakorlatra. A program szentliturgiával kezdodött a hajdúdorogi székesegyházban, majd a gimnázium aulájában folytatódott. A töltodést Verdes Miklós prefektus, majd Dobos András püspöki titkár, végezetül Dr. Soltész János rektor, foigazgató elmélkedése segítette.Püspök atya is részt vett az eseményen.

Képek >>


Aktualitások, változások a 2011/2012-es tanévben

>> Tanárok
>> Osztályfonökök, kollégiumi csoprtvezetok
>> A tanév tervezett rendje

Hozzáadva: 2011.08.24.