0) { while ($feladat=mysql_fetch_array($eredmeny3)) { ?>

"25 év hangja"

Hála a jószívű adakozóknak, elkészült az iskola harangja, melyet Farkas Titusz harangöntő mester készített ("E" hangra hangolva).
Január 30-án Barna Mihály emelte helyére, miután Kocsis Fülöp érsek - metropolita, Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök és Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó megszentelte.

Képek >>

 Felvételi jegyzék a 2017/2018-as tanévre >>>

Szent Miklós nap a Hajdúdorogi Szent Bazil Középiskolában

A középiskolások éppúgy várják a Mikulást, mint a kisgyerekek  ezért megpróbáltuk különlegessé tenni ezt a napot számukra.A tanítási órák megtartása mellett a diákok liturgián vettek részt, melynek végén Szilágyi Gábor intézményvezető atya a tanteremdekorációs verseny győzteseit jutalomban részesítette (9.c és 7.d), majd a szülői közösség és intézményünk jóvoltából minden diák kapott egy tábla Milka csokit. Az ünnepi ebéd és a tanítás után a művészeti munkaközösség szervezésében Ki mit tud? került megrendezésre, melyen színvonalas produkciók kápráztatták el a nézőket. Számos képzőművészeti alkotás is nevezett a versenyre.
Az ünnepi vacsora után sor került a testnevelőink által meghirdetett röplabda bajnokság döntőjére, mely óriási izgalmak és hangulat közepette a végzős diákok és a tanárok csapata között zajlott. A végső győzelmet a tanári csapat szerezte meg, ezzel elnyerték a vendéglátós technikusaink által készített tortát.

Képek >>


VI. HaGIT - Hajdúdorogi Görögkatolikus Ifjúsági Találkozó

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés kísérte az idei tanulmányi versenyünket, a Hagit-ot. 13 iskola 250 diákja gyűlt össze Hajdúdorogon a Szent Bazil Középiskolában, hogy összemérje tudását. A versenyek között 12 tantárgy, valamint képzőművészet és népdal éneklés kapott szerepet. A verseny után, az eredményhirdetésig érdekes programok, dekázó bajnokság, teqball, csocsó, ping-pong, airsoft bemutató, érdekes fizikai kísérletek, LegoRobot közül választhattak a résztvevők.
Jövőre is várjuk az érdeklődőket!

Összefoglaló a rendezvényről >>

Képek >>

Eredmények >>


  Iskolánk vendége volt a FRADI!
   
  Megemlékezés az Aradi vértanúkról
   
  Szent László monda felolvasó verseny
   
  Szalagtűző

Fecskeavató

Hagyomány, hogy az új és a végzős diákokat felavatják a 11. évfolyamos tanulók. Játékos, vidám formában, sorversenyekkel és mókás feladatokkal tarkított délutánt este a buli zárja.

Képek >>


Jelvénytűzés

7. és 9. évfolyamos diákjaink ünnepélyes fogadalomtétele után, érsek atya megszentelte a jelvényeket amit aztán az osztályfőnökök tűztek fel a több, mint 90 tanulónak: a 7.d osztálynak Péntek-Pálóczi Enikő, 9.a-nak Kocsisné Sztányi Beáta, 9.b-nek Treszkai László, 9.c -nek Pálócziné Tamás Erika.

Képek >>


Oltárszentelés

Kocsis Fülöp érsek-metropolita szentelte meg új oltárunkat, melybe különleges ereklyét is hozott: Szent István első vértanú és Szent Pál apostol ereklyéit. A kápolna szűknek bizonyult az összes diákunk számára, ezért akik nem fértek be az aulában kivetítőn követhették nyomon ezt a különleges, nem mindennapi eseményt.

Képek >>

Videó az oltárszentelésről >>


Zarándoklat Máriapócsra

A Szent Bazil középiskola összes diákja elzarándokolt Máriapócsra, több mint 160 diák gyalogosan, a többiek busszal jutottak el.
Hálás köszönet illeti azoknak az embereknek a segítségét, akik igyekeztek ezt az 50 km-es gyaloglást elviselhetőbbé, kibirhatóbbá tenni.

Képek a gyalogos zarándoklatról >>


Tanévnyitó szentliturgia az aulában

A növekedés jegyében nyitott tanévet a hajdúdorogi Szent Bazil középiskola
A demográfiai csökkenés ellenére, az idei tanévet 25 diákkal több kezdte meg, mint az előzőt. Sikerült indítanunk a hatosztályos gimnáziumi képzést, és sok év után újra van technikusi osztályunk is!
További növekedést jelent, hogy új tagintézményekkel bővült intézményünk.
A tanévnyitó szentliturgiát Lukács Imre ökonómus atya, Szilágyi Gábor intézményvezető atya, a hajdúdorogi lelkipásztorok és azok a... papok mutatták be, akik gyermekeiket ránk bízták.
A diákok és szüleik megjelenésükkel és fegyelmezett közreműködésükkel még ünnepélyesebbé tették a nyár búcsúztatását és a 2017-2018-as tanév kezdetét.
Sikeres, boldog új (tan)évet kívánunk minden diáknak, tanárnak és szülőnek egyaránt!

Képek >>