0) { while ($feladat=mysql_fetch_array($eredmeny3)) { ?>
DSCF4786

II. Ifjúsági Fesztivál

Immár második alkalommal rendeztük meg az Ifjúsági fesztivált. Az oktatási-nevelési intézmények bemutatkozó műsorán túl láthattunk judo bemutatót, és láthattuk Hófehérke történetét is a 10.A osztály tolmácsolásában.
Az udvaron bemutatkoztak szakmáink,vendéglátósaink limonádéval és kókuszgolyóval kínálták a vendégeinket. Volt még arcfestés, lufihajtogatás, papírhajtogatás, buborék fújás, kézműves foglalkozások, lábtoll, teqball, ping-pong, xbox - Fifa bajnokság. Felsorolni is nehéz, beszéljenek hát a képek!

Képek >>

Videók >>


 

Fordítottnap

Diákigazgató: Soltész Marcell Helyettesei: Pogácsás Alíz Szabó Fruzsina

Programok: - megnyitó, 1. szünet: 1 perc és nyersz!, kézlenyomat készítés 2. szünet: Szabó László koncert 3. szünet: karaoke, teqball, lábtoll, buborékfújás, nem Newtoni folyadék, lufihajtogatás, stb

Képek >>

Videók >>


Szent György Kupa

A rendezvény fővédnöke: Excellenciás Kocsis Fülöp érsek-metropolita
Időpont: 2017. május 27. szombat, 9:00
Helye: Szent Bazil Oktatási Központ sportlétesítményei
Kategóriák:

  • 5-6. osztály fiú foci a 2004-2005-ben születettek részére
  • 7-8. osztály fiú foci az 2002-2003-ban születettek részére
  • 5-8. osztályos lányok az 2002-2005-ben születettek részére
  • foci
  • kosárlabda (minimum 4 csapat jelentkezése esetén)
  • A rendezvényen sor kerül dekázó és bűntető rúgó bajnokságra
     és a résztvevők kipróbálhatják a teqball asztalon való játékot.

 Jelentkezni fociban 5+1+4 csere, kosárlabdában 5+3 csere.
 Jelentkezési határidő: 2016. május 15-ig postai vagy elektronikus úton:
4087 Hajdúdorog, Ady Endre u. 23-27.
gorogkat@gmail.com
A korosztályhoz tartozás igazolása diákigazolvánnyal.
Várható programterv:
8:30            Gyülekező a gimnázium aulájában (Hajdúdorog, Ady E. 23-27.)
9:00            Megnyitó, beosztás ismertetése
9:15            Mérkőzések kezdete
12:00          Ebéd minden jelentkező számára
15:00          Eredményhirdetés tervezett időpontja
MINDEN ÉRDEKLŐDŐ CSAPATOT SZERETETTEL VÁRUNK!
További információk a jelentkezéssel kapcsolatban:
Major Olivér testnevelő: +36 30 547-1319
Kerékgyártóné Ihnáth Rita igazgatóhelyettes: +36 30 648-3882
Takács Gusztáv atya: +36 30 499-4579


GÖRÖG KATOLIKUS SZENT LITURGIA KÖZVETÍTÉSE HAJDÚDOROGI, SZENT BAZIL OKTATÁSI KÖZPONT KÁPOLNÁJÁBÓL

2017. március 5-én, iskolánk kápolnájából közvetítette a Szent Liturgiát a Kossuth Rádó.

A mise közvetítését meghallgathatja ha IDE KATTINT!

   

Liturgikusének verseny elődöntője

Iskolánkban került megrendezésre a liturgikusének verseny elődöntője. A számos induló közül 3 zsűri választotta ki a továbbkutókat, akik részt vehetnek a máriapócsi döntőn 2017. április 1-.én.

Eredmények >>

Képek >>


Sikerek a K.I.T-en

Az idén a debreceni Szent József Gimnázium rendezte a hagyományos K.I.T-t. A nap a találkozásról szólt, hiszen a verseny pályázatos formában hamarabb le lett bonyolítva, ám az eredményeket csak itt tudhatták meg a továbbjutók. 
Nagy örömmel hallottuk, hogy iskolánk informatikusai (Czibere Tamás, Popity Erik) 1. helyezést értek el a számrendszereket oktató webes alkalmazásukkal, míg Mészáros Ágnes és Kaskötő Dávid képzőművészeti pályázatukkal a 2. helyet szerezték meg!
Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak! (Monostory Viktória #rajz,
Kerékgyártó Krisztián #informatika)

Képek >>

A győztes pályamű informatikából >>


Országos hittanverseny regionális döntője

A hittanverseny döntő előtti fordulóját iskolánkban rendezték meg 200 diák részvételével.

Képek >>


Felvételi eredmények a 2017-2018-as tanévre

A felvételi elbeszélgetés eredményei elérhetők IDE KATTINTVA.

Érdeklődni 2017.március 16-tól munkaidőben a (52) 232-003 telefonszámon


   

 

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

Február 2-án emlékeztünk meg az Úr találkozásáról Simeonnal. A Szent Bazil Középiskolában Rácz István tanár úr és a diákok által készített gyertyák kerültek megáldásra. Szilágyi Gábor intézményvezető atya a szent liturgia végén értékelte a félévet és igazgatói dicséretben részesítette az elmúlt félév megyei és országos versenyein elért helyezetteket a kitűnő tanulókat és a nyelvvizsgásokat, így állítva őket társaik elé követendő példaként.Nagy örömünkre szolgál, hogy sok oklevél kerülhetett kiosztásra.

Képek >>


Alapítványi Bál

Az eddigi legnagyobb volumenű alapítványi bálunkat tartottuk meg 2017. január 28-án! Több mint 600 résztvevő mulatott együtt, ahol iskolánk diákjainak színvonalas előadása után Nagy Feróval énekeltük közösen a 8 óra szórakozást, amit kicsit meg is nyújtottunk, hiszen reggel fél 6-ig állt a bál. A fergeteges talpalávalóról a Gyérmán Band, az ízletes és bőséges vacsoráról a konyhásaink, a parádés hangulatról a Résztvevők gondoskodtak. Az est fényét Kocsis Fülöp, Érsek-Metropolita jelenléte is emelte.
A tombola fődíjak is tulajdonosra leltek, mindenki feszülten leste a kis papírfecniket, hogy vajon ővé lehet-e a 2 wellness hétvége egyike, vagy a 82 cm-es Led Tv. A Buzánszky Jenő által dedikált labda árvesése is eredményesen zárult.

Képek >>

Videók >>


2017. január 23-ra, hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére.

A Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium intézménye mély együttérzését fejezi ki a balesetet elszenvedetteknek, elhunytaknak és az ő hozzátartozóiknak.

A görögkatolikus szellemiségnek megfelelően betegekért könyörgéssel, halottakért panachidával emlékezünk meg hétfőn reggel 7.50-kor iskolánk aulájában.

Kérem a tagintézmények hasonlóképpen tegyék ezt iskola lelkészeikre támaszkodva.

Kérem a nemzeti gyásznapot figyelembe véve a kollégák és a diákok öltözete az alkalomhoz illő legyen.

Kérésemet megismételve, tisztelettel:
Szilágyi Gábor
intézményvezető


Szent Bazil Kupa - Labdarúgó torna

2017. január 7.

menetrend >>

nevezési lap >>

   

Karácsonyi koncert

300 diák jött össze a hajdúdorogi Szent Bazil Középiskolába, hogy együtt készüljünk a közelgő ünnepre.

Videók >>

Képek >> (a fényképeket készítette: SzBOK és Miska Andrea kinek ezúton is köszönjük)


Ki mit tud?

Az idei Ki mit tud-on is színvonalas műsorokat láthattunk: volt szavalat, tánc, ének, csoportos előadás.

Képek >>

Videók >>


Mikulás napja

Szent Miklós püspökre emlékeztünk a Szent Bazil Középiskolában Hajdúdorogon, először a szent liturgia keretében, majd az ajándékozás során. 

Képek >>


V. HaGIT (Hajdúdorogi Görögkatolikus Ifjúsági Találkozó)

Közel 200 görögkatolikus fiatal nemes versengése folyt Hajdúdorogon a Szent Bazil középiskolában, ahol 9 görögkatolikus általános iskola diákjai 12 tantárgyból mérték össze tudásukat. A versenyeket követően színes programokkal vártuk a vendégeket. Az eredményhirdetés kapcsán a legsikeresebbek értékes könyveket, plaketteket, érmeket és okleveleket vehettek át. Jó érzés volt ennyi fiatallal egy szájjal és egy szívvel hálát adni a találkozó végén.

Képek >>

Videók >>


„Legyen tánc”

Kérték Hajdúdorogon a Szent Bazilos diákok és kérésük nyitott fülekre talált. Az eddigi szép eredményeikért megrendeztük nekik az első diákbált. Mindent úgy készítettünk elő, mint a nagy bálokban és a fiatalok értékelték munkánkat, felnőtteket is megszégyenítő módon öltöztek ünneplőbe és viselkedtek. A hangulat fergeteges volt. Az idő is tökéletes erre a rendezvényre, hisz ez a kis farsang ideje, még az adventi böjt előtt. Jó volt látni a báli zenére kulturáltan szórakozó fiatalokat. A bál végeztével elkezdődik a böjti előkészület és a tanulási hajrá újabb lendületet vesz.

Képek >>


Mi a pálya? - műszaki pályaválasztási fesztivál

Részt vehetett iskolánk a Mi a pálya? műszaki pályaválasztási fesztiválon Debrecenben, ahol az érdeklődők megismerhették képzéseinket, kollégiumunkat és betekintést nyerhettek mindennapi életünkbe. Műsorvezetők Szujó Zoltán és Wéber Gábor voltak.

Képek >>


Szent Mihály és Gábor arkangyalok ünnepe

A diákok liturgiáját újszentelt Gajdos László atya tette emékezetessé, hiszen első misét mutatott be iskolánkban, ahol Ő is tanult, érettségizett, sőt szentelése előtt dolgozott. A szentmise végén első misésé áldásban részesítette a diákokat. Munkájára Isten áldását kérjük!

Képek >>


A Dongó együttessel emlékeztünk a Szent Bazilban a 60. évfordulóra

Középiskolánkba látogatott a Dongó együttes, megzenésített, verseiből álló műsorukkal az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának állítottak emléket. Az előadás során felvázolták a magyar történelem nagy sorsfordulóit narrátori szöveggel, vetítéssel és hangszeres zenével tették gyakorlatiasabbá az oktatásunkat, így diákjaink a történelem, magyar nyelv és irodalom és ének tantárgyak közötti koncentrációját teremtették meg. Az előadás több szempontból is közelebb hozta diákjainkhoz a múlt eseményeit.

Képek >>

Videók >> (hamarosan)


Megemlékezés 1956-os forradalomról

A színvonalas és megható műsort Hadházi Katalin tanárnő tanította be a 9-11. diákoknak. Műsoruk méló emléket állított az eseményeknek és a forradalom - szabadságharc hőseinek..

Képek >>

Videók >>


Szelet a Vitorlába! - Pályaválasztási kiállítás a Lovardában

A debreceni Lovarda épületében került sor a rendezvényre, melyen iskolánk is népszerűsítette értékeinket, képzési kínálatunkat és szabadidős tevékenységi lehetőségeinket.

Képek >>


Jutalomkirándulás Edelénybe

Testnevelő tanáraink, Benczéné Szakál Ildikó és Major Olivér, a jó sportoló és tanuló diákok számára szerveztek jutalomkirándulást Edelénybe, ahol a csodálatosan felújított kastélyt, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolát, majd a keresztútat és kilátót látogathattuk meg.

Képek >>

Videók >> (hamarosan)


Nyílt nap

Nagy volt az érdeklődés az idei első nyílt napunkon, ahol a tanítási órákon kívül a szakköröket is számos diák látogatta meg.

Képek >>


Vidám versek versenye

Első alkalommal került megrendezésre a vidám versmondó verseny, azaz a vidám versek versenye. Az Ihnáth Rita tanárnő ötlete hatalmas lelkesedésre talált, hiszen több, mint 50 nevező indult és tette vidámabbá a délutánunkat.

Képek >>


Dönts jól, életed a tét! - pályaválasztási kiállítás Nyíregyházán

Iskolánkat Nyíregyházán a Continentál Arénában megrendezésre került pályaválasztási kiállításon is népszerűsítettük.

Képek >>


Megemlékezés az Aradi Vértanúkról

Szolnoki Tibor tanár úr készítete fel a 11.a osztályos diákokat a megemlékezésre. Hegedűn közrműködött Nagy Csaba a Móra Ferenc Általános Iskola művész-tanára.

Képek >>

videó >>


Szalagtűző

Az idei tanévben is három osztályra tűzték ki a "Maturandus" szalagot, az "A" osztálynak Pogácsásné Opre Csilla, a "B"-nek Takács Gusztáv, a "C"-nek pedig Péntek-Pálóczi Enikő osztályfőnök.
Az osztályok műsorai és a vendéglátás után két táncot is láthattak a vendégek, először keringőt, melyet Kacsora Tibor tánctanár, majd néptáncot melyet Sztancs Attila tanított be a végzősöknek.

Képek >>

Videók >>


Fecskeavató

Az idén is vidám hangulatban telt az elsősök és a végzősök avatása.

Képek >>

Videók >>


A Sapientia Egyetemen Jártunk

2016.09.16-án a Szent Bazil Oktatási Központból néhány diákunk Budapestre utazott a Szent Márton évével kapcsolatos rajzpályázat díjkiosztójára.
Péntek délután busszal érkeztünk a fővárosba. A csodálatos belvárost megpillantva elakadt a lélegzetünk. A Hősök tere, a Parlament, Nemzeti Színház, melyet körbeutaztunk, mind-mind csodálatos építmények. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola külső udvara pedig csak hab volt a tortán... .tovább>>>

képek >>


Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe

Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén szent liturgián vettünk részt, melyen Pásztor Richárd tanulmányvégzett papnövendék, egykori diákunk prédikált.

Képek >>


Ars Sacra kiállítás a Szent Bazil Gimnáziumban

2016. szeptember 19 és szeptember 25 között a hajdúdorogi Szent Bazil Középiskola aulájában az Ars sacra fesztiválon „ Áldott légy, Uram, Földanya nénénkért…” címmel kiállítás kerül megrendezésre az aulában.

A kiállítás naponta 14:00.18:00 között megtekinthető.

Cím: Hajdúdorog Ady E. út 23-29

Tel: 06 (20) 989-4217

Meghívó >>

További információ az alábbi linken található:
http://www.ars-sacra.hu/prg.php?fokat=szmh&oldal=41&prg=2223

A hajdúdorogi Szent Bazil Középiskolából mindenki eljutott Máriapócsra

Új gondolat származik iskolavezetőink részéről, minden diák jusson el a tanév elején Máriapócsra hálát adni az elmúltakért és erőt meríteni az elkövetkezőkhöz. A diákok egy része busszal érkezett és vett részt lelkigyakorlaton Orosz István kegyhelyigazgató vezetésével a Könnyező Kegykép közelében, megismerve annak történetét is. Szocska Ábel apostoli kormányzó engedélyével betekintés nyílt a Bazilita kolostorba.  A gyalogos zarándoklatot 140-en vállalták Takács Gusztáv atyával az élen, akik egész napos imával megszentelt utat tettek meg a Szűzanyához. Az újfehértói Oltalom Általános Iskola több diákja is elkísért minket a város határáig, Nagykállóban Jaczkó György atya biztosított méltó helyet ebédünk elköltéséhez, Kállósemjénben Orosz István atya segítette a fáradt zarándokok felfrissülését. A napot a pócsi templomban a paraklisz elvégzésével zártuk ahol a könnyektől homályos szemekben már nem csak a fáradtság látszott, hanem a hála a köszönet és a remény is. A hét végén a diákok kipihenték magukat és nyilatkozatuk szerint jövőre újra vállalják e nemes megpróbáltatást.

Képek >>


Ünnepélyes fogadalomtétel és jelvénytűzés.

2016. szeptember 08-án az Istenszülő születése ünnepén a szent liturgiát követően Szilágyi Gábor intézményvezető atya Takács Gusztáv atya közreműködésével megszentelte középiskolánk jelvényeit, mely a közösséghez tartozás jelképe. A 9.-es osztályfőnökök: Hadházi Katalin, Juhász Anikó és Benczéné Szakál Ildikó feltűzték azokat osztályuk diákjai számára mely végigkíséri itteni életüket büszkén viselik az ünnepségeken, tanulmányaik befejezéséhez közeledve, ezzel a jelvénnyel tűzik fel majd osztályfőnökeik a végzősöket megillető maturandus szalagot. Az ünnepség keretében Isten áldását kértük diákjaink további munkájára.

Képek >>


"A 2016-2017-es tanévet megnyitom..." 

Ezekkel a mondatokkal Szilágyi Gábor Intézményvezető Atya megnyitotta az idei tanévet.

Képek >>