0) { while ($feladat=mysql_fetch_array($eredmeny3)) { ?>
 
2015 - 2016-os tanév

Vízitúra

A tanév záró túrája a Tisza-tóra hívta a legbátrabbakat.. A 16-18 km-es távot 2-es túrakajakokkal és 3-as túrakenukkal teljesítettük.A 22 fokos víz, a mérsékelten meleg idő, a tó csodálatos növény és madárvilága, a viharfelhők közelisége mind-mind élményt és feltöltődést jelentett mindannyiunk számára. Útban hazafelé már az autóbuszon megkezdődött a megérdemelt pihenő a túra és a tanév fáradalmait követően. Beszéljenek a képek.

Drén Gábor testnevelő,túravezető

Képek >>


Nyári ifjúsági fesztivál

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzat Szövetség és a Polgármesteri Hivatallal együttműködve került megszervezésre a rendezvény melyen a város óvodái és iskolái mutatkozhattak be műsorukkal.

A Gimnázium és Szakközépiskola az elmúlt tanév legsikeresebb versenyeredményit produkáló diákokjai adták elő műsorszámaikat. Hallhattunk éneket, láthattunk táncot, Mező Barbara 11. C osztályos tanuló Diákokimpiai érmet hozó kötélugró műsorát, az emelt informatikus Legorobot szakkör súlyhúzásban olimpiai bajnok robotját, ami az első helyhez elegendő 26 kg súlyt 35 kg elvontatásával döntötte meg az érdeklődők szeme láttára.

A szakközepes diákjink furfangos tesztekkel szórakoztatták az arra járókat, de volt arcfestés, kézműves foglalkozás, xbox bemutató majd az érdeklődők Legorobot és drón bemutatón vehettek részt,

Külön köszönet illeti Treszkainé Jónás Edit tanárnőt, aki a szervezésben vállalt oroszlánrészt.

Képek >>

Videók >>


Fordított nap

Az idén is megrendézsre került a diáknap. Előtte megbolydult az iskola: kapmány, korteskedés vette kezdetét, majd titkos szavazáson dőlt el, hogy Bencze Donát 11. B osztályos tanuló vehette át az uralmat jelképező iskola-kulcsot.
A program rövidített órákból és hosszabbított szünetekből épült fel: diákok trtották az órákat, a szünetekben pedig ügyességi és kvízjátékkal mérhették össze tudásukat, majd Pálócziné Tamás Erika tanárnő tartott Aerobic órát a vállalkozó szellemű diákoknak.

Képek >>

Videók >>


Kulturális fesztivál

A Szent Bazil Általános Iskola az idei tanév legjobb eredményeket elért diákjai adták elő gálaműsorukat, mely igen sokszínű és változatos volt: hallhattunk furulyát, kórust, verset, mesét, láthattunk táncot, színelőadást, vágül a diákok köszöntötték a pedagógusokat is.

Képek >>

Videók >>


A Nemzeti Összetartozás napja

Péntek-Pákóczi Enikő tanárnő készítette fel a diákokat akik a megemlékezés perceit segítették, felidézve a Trianoni békediktámumokat és annak következményeit illetve társadalmi fogadtatását.

Képek >>


Olimpiai első helyen végzett a Szent Bazil Középiskola az országos Robotolimpián

„Húúúúúzzd!”  - „Elhúzza!!!” – „Menni fog!!” – „Hajráááááá!!”. A fent említett mondatok főszereplői voltak a 2016. május 28-án Hajdúböszörményben megrendezett Országos Robotolimpián. A lelkes csapatok így szurkoltak és szorítottak az általuk épített és programozott robotoknak. 
A több, mint 70 csapat 5 feladat teljesítésében próbálhatta ki fejlesztésük eredményét. A Hajdúdorogi Szent Bazil Középiskola csapata szumó és súlyhúzás feladatokban indult szerencsét próbálni. A közel 60 induló csapatból a Czibere Tamás (11.b), Levcsenkó Dávid (11.b), Orosz Júlia (9.b), Popity Erik (11.B) tanulókból álló csapat a Robotolimpián 1. helyen végezett súlyhúzásban és 9. helyet szerezték meg szumóban. Ők mindannyian az emelt informatikai képzésünkben résztvevő diákok, akik már hónapokkal a verseny előtt elkezdték a lelkes fejlesztési munkát Kerékgyártó Krisztián vezetésével.

Képek >>

Videók >>


Kis éji zene ” – évzáró koncert a Szent Bazil Középiskolában

A hagyományokhoz hűen, 2016.05.27-én, pénteken délután 17 órakor kezdetét vette a „Kis éji zene” koncert, melyen 250 görögkatolikus fiatal lépett fel és a műsor zárásaként énekelt együtt a színpadon. Szilágyi Gábor intézményvezető atya megnyitó beszédében Kodály Zoltánt idézve a gyermekhang fontosságára hívta fel a figyelmet, hisz ők adják görögkatolikusságunk jövőjét.
Örömünkre szolgál, hogy sokan elfogadták meghívásunkat és ezzel a rendezvényünkkel egy újabb kapcsolódási pontot tudunk biztosítani görögkatolikus oktatási intézményeink között.

Képek >>

Videók >> (hamarosan..)


Szent György kupa

Az idén is megrendezésre került a hagyományos Szent György kupa, melyen 21 csapat mérte össze futball, kosár és kézilabda tudását. A közel 300 görögkatolikus fiatal a mérkőzések szünetéeiben kipróbálhatta a TeqBall asztalunkat, dekázó-versenyen vehettek részt

Képek >>

Eredmények >>


Filharmónia

A Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekara adott egy rendkivüli koncertet, melyet egybekötöttek fegyverbemutatóval és toborzással, ezzel is kedvet ébreszteni a diákokban a haza védelmére szegődni.

Képek >>

Videók >> (hamarosan)


Előtérben a szakmaiság” - Szakmai kirándulás Hódmezővásárhelyre

A Szent Bazil Oktatási Központ mezőgazdasági szakmacsoport tanulói, kiegészülve a 9. C vendéglátós tanulókkal részt vettek Hódmezővásárhelyen a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállításán.
A magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozója.
Ez a legnagyobb állattenyésztési kiállítás, ahol a hazánkban tenyésztett szarvasmarha, sertés, ló, juh, és baromfifajok legjobb tenyészállatai voltak kiállítva.
A kiállításon láthatóak voltak a tenyésztéshez alkalmazott tartástechnológiák, a szaporodásbiológiától a takarmányozásig.
 A kiállításon felejthetetlen látványt nyújtottak a szántóföldi növénytermesztéshez használt legmodernebb erő- és munkagépek.
A kiállításról a tanulók hasznos és gazdag szakmai tapasztalatokkal tértek haza, amit a későbbi tanulmányuk során hasznosítani fognak.
Drimba János
mezőgazdasági szaktanár

Képek >>


Májusi túra

Májusi gyalogtúránk során a Bükk-fennsík déli letörését látogattuk meg. Túránkat a Bánya-hegyi parkolótól kezdtük és a Hereg-réten fejeztük be (11 km). A két kőről (Három-kő 906 m, Tat-kő 949 m) csodálatos panoráma tárult elénk, a kristálytiszta levegőben láthattuk a Déli-Bükk hegyláncait, a Mátra gerincét és csúcsait, a hegység lábánál ( Felsőtárkány, Eger, Mezőkövesd) és az alföldön fekvő településeket, sőt a távoli Tisza-tavat. Földtörténeti (geológiai) beszámolót hallgathattunk a túravezető előadásában. Az időjárás előrejelzés által beharangozott záporeső csak a répáshutai Balla-ősemberbarlangból való visszatérésünket zavarta meg. Beszéljenek a képek. Drén Gábor testnevelő, túravezető


Képek >>


A 25 év letisztult lépései – ballagás a Hajdúdorogi Szent Bazil középiskolában

2016. április 29-én délután 3 órakor huszonegyedik alkalommal csendült fel a három végzős osztály diákjainak ballagási éneke. Immár 63 osztály ballagott el iskolánkból fennállásunk óta, alapjául szolgálva a magyarországi görögkatolikus egyház fiatal generációjának és papságának. Az ünnepségen megjelent a Hajdúdorogi Főegyházmegye Főhelynöke, Dr. Seszták István is, aki beszédében felhívta a diákok figyelmét az iskola iránymutatásának fontosságára. Tovább a cikkhez >>

Képek >>

Jutalmazottak >>


 

Sikerek az Atletikai Diákolimpia Hajdú-Bihar megyei döntőjén!

Április 28-n 4 diákunk vett részt a versenyen, ahol az alábbi eredméyneket érték el diákjaink:

1. helyezett: Megyesi Tímea - diszkoszvetés (V. korcsoport lány)

2. helyezett: Pogácsás Alíz - magasugrás (V. korcsoport lány)
3. helyezett: Dalanics Attila - magasugrás (VI. korcsoport fiú)

4. helyezett: Szakállas Dorina - távolugrás (IV. korcsoport lány)

7. helyezett: Szakállas Dorina - 100 méteres síkfutás (IV. korcsoport lány)

Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak!


Diákjaink sikerei a Lippai Napok - Nemzetközi Agrárszakmai találkozó és szakmai versenyen!
2016.04.22.

Lippai János Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola a hagyományoknak megfelelően minden évben megrendezi a Lippai napokat. Iskolánkat a 10. 11. 12.C osztály mezőgazdasági szakmacsoport tanulói képviselték. Tovább...kattintson ide!

A rendezvény programja között szerepelt:

 • Nemzetközi borverseny
 • Népi gasztronómiai főzőverseny és
 • Szakmai verseny.
 • A tanulóknak az alábbi Szakmai feladatokban kellet versenyezni.

 • Kultúrnövények felismerése
 • Terménybecslés
 • Kukorica-morzsolás kézzel
 • Kézi ásózás
 • Traktoros ügyességi verseny
 • Diákjaink sikeresen szerepeltek a szakmai verseny minden számában, a „mezőgazdasági terület helyes ásózása” versenyszámban az első helyezést hoztuk el. a tanulók hasznos tapasztalatokat szereztek és maradandó élményekkel lettek gazdagabbak. Drimba János szaktanár

  Képek >> 


  Áprilisi túra 2.

  Áprilisi 2. túránkon a tavasszal télies, zord idő ( hideg,viharos erejű szél, esővel fűszerezve) sem vette el régi és új túratársak kedvét a kitűzött célok elérésében.Hejcéről indulva a Fehér-kút, a Sólyom-kő ,a  Borsó-hegy( a 2006-os szlovák repülőgép baleset helyszíne), az Amadé-vár, a Pálos kolostor-rom ( Szent Erzsébet zarándok út) elérése után Göncön a Huszita- ház jelentette a végállomást. Utunk egy szakaszán Tibi bácsi a buszvezetőnk és Zoltán atya is társunk volt a viharos időjárásban.
  Drén Gábor túravezető,testnevelő

  Képek >>


  Megemlékezés a holokauszt áldozatairól

  Hadházi Katalin osztályfőnök és a 8. osztályos diákjaink segítettek emlékezni erre a szomorú történelmi eseményre.

  Képek >>


  Lábtoll-labda Diákolimpia

  A Lábtoll-labda Diákolimpia Országos Döntőjében ( Nagykáta) 11 diákunk küzdött a minél jobb eredményekért. Az intézményünkben alig 3 hónapos múltra visszatekintő sportág országos döntőjében 22 iskola tanulói vettek részt. Mi elsősorban tapasztalatszerzésre mentünk mégis mind a 3 csapatunk bejutott a legjobb nyolcba. Eredmények: 

  IV. korcsoport lány 4. helyezés ( kevés híján döntőbejutás!) csapattagok-Mohamed Anna, Szakállas Dorina,Mohamed Taminah
  V. korcsoport fiú  7. helyezés csapattagok - Bencze Donát, Sólya Gergő, Leveleki Mihály, Pál Miklós, Tóth Antal
  VI. korcsoport fiú 8. helyezés csapattagok - Dalanics Attila, Mogyorósi Szilárd, Magyar Richárd
  Az egyéni, kieséses rendszerben lebonyolított versenyben, diákjaink a világversenyeken ( Európa- és Világbajnokság) is az élmezőnybe tartozó ellenfelekkel kerültek össze, amely során értékes tapasztalatokat szerezhettek.

  Felkészítő: Drén Gábor testnevelő

  Képek >>


  Olimpiai bajnok!

  Olimpiai bajnok lett diákunk!

  Mező Barbara a Magyar kötélugró olimpián első helyezést ért el!


  Íme egy korábbi műsorszáma >>


  Legyen tánc...!

  Élőzenés moldvai táncházat szerveztünk a hétvégén Hajdúdorogon, a Szent Bazil középiskolában ahol a Tindia zenekar foglalkoztatta és szórakoztatta a diákságot. Két furulyás, egy dobos egy kobzos egy énekes és egy tánctanár biztosította a jó hangulatot. A rendezvény egy volt diákunk Orosz István ötletéből született, aki segített annak lebonyolításában is. Ezzel a rendezvénnyel az volt a célunk, hogy a diákság megismerje a népi kultúrát ezzel is népszerűsítve az ebben a tanévben beindított néptánc oktatásunkat.

  Képek >>


  Áprilisi túra

  Áprilisi első túránkon végre nem voltunk kiszolgáltatva az időjárásnak.A két részből álló túránk Komlóskán kezdődött, Szikora Benedek komlóskai pancsó és Veres Zoltán atya által celebrált liturgiával ( mindketten szent bazilos diákok voltak). Ezúton is köszönet a komlóskai szívélyes fogadtatásnak és vendéglátásnak! Túráink rövidek, de rendkívül intenzívek voltak. Elsőként a komlóskai vár maradványait foglaltuk el, majd a Megyer-hegyi Tengerszemet vettük célba. Ez utóbbi 2011-ben " Magyarország legszebb természeti csodája " címet kapta. A Tengerszem túra befejeztével elfogadtuk Mikolai Péter invitálását a tulajdonos rendkívül gazdag és értékes vadásztrófea és sárospataki kerámia gyűjteményének megtekintésére. A túrák végeztével a hazafelé tartó buszos úton a félálomban lévő túrázók óriási ovációval fogadták a hírt, hogy egyik diáktársuk -Mező Barbara - Tatán  megszerezte Magyarország 2016. évi Diákolimpiai bajnoki címét.
  Drén Gábor testnevelő, túravezető

  Képek >>

  Digitális témahét

  Digitális Témahét 2016.

  Iskolánk is csatlakozott a Digitális témahét elnevezésű kezdeményezéshez, melynek keretében a "Megújulás" volt a téma. Április 4-8-ig tartó tanítási héten számos tanár dolgozta fel saját tantárgyának megfelelően a kapcsolódó anyagrészeket.

  Képek >>


  Lábtoll-labda olimpia

  A Magyar Lábtoll-labda Szövetség megbízásából intézményünkben rendeztük meg a Lábtoll Diákolimpia Hajdú-Bihar megyei döntőjét. A diákolimpiai III-VI. korcsoportban lebonyolított versenyen 17 fő vett részt. Egyéniben  és 3 fős csapatban folytak a küzdelmek. Rendezvényünket jelenlétével is megtisztelte  Fehér János Úr, a szövetség országos főtitkára. A legszínesebb játékot a lányok és a VI. korcsoportos fiúk produkálták. Az eredménylista mellékelve.

  A résztvevők nagyobbik fele készülhet a diákolimpia országos döntőjére.
  Drén Gábor testnevelő

  Képek >>


  Böjti futás

  Március 19-én Nyíregyháza- Sóstón került sor a III. Böjti futásra. Kocsis Fülöp érsek metropolita a verseny védnökeként  a verseny lebonyolításában is aktív szerepet vállalt és  Ő is sikeresen teljesítette a bölcs kategória távját. Az eseményen közel ezren vettünk részt, köztük 25 fő a Szent Bazil-ból. A  legeredményesebb diákunk a kamasz lány korosztályban győztes Szakállas Dorina lett.. A felnőtt bölcs ( 50 év felett) kategóriában Drén Gábor testnevelő a 3. helyen végzett.

  Képek >>


  Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról

  Az eseményeket a 9. és 10. évfolyamos diákok idézték fel, Gombos Imre tanár úr tanította be a műsort.

  képek >>

   


  Elérhető a 2016/2017-es tanév felvételi jegyzéke!

  Az alábbi lenkre kattintva megtekinthető a felvételi jegyzék, ami a jobb áttekinthetőség végett Oktatási Azonosító szerint van rendezve!

  Tovább a jegyzékhez >>


  Megemlékezés Jaczkovics Mihályról

  Minden évben megemlékezünk a Hajdúdorogi származású Jaczkovics Mihályról helynökről, aki társaival vértanúhalált halt az egyházmegye alakulásakor bekövetkezett merényletben. 1914. február 23-án, délelőtt 10 óra után néhány perccel hatalmas robbanás rázta meg a Hajdúdorogi Egyházmegye ideiglenes debreceni központjának épületét. Ahogyan az hamarosan bizonyossá vált, a pusztítást egy postai küldeménynek álcázott pokolgép okozta, melynek feladói Miklósy István hajdúdorogi püspök életére törtek. A bombamerényletnek Miklósy püspök három közvetlen munkatársa, Jaczkovics Mihály helynök, Slepkovszky János titkár és Csatth Sándor ügyvéd esett áldozatul. A püspöki hivatal munkatársai közül többen súlyos sérüléseket szenvedtek. Rájuk emlékezünk ezen a napon.

  A megemlékezés pannachidával kezdődött, majd iskolánkban megkoszorúzták a rokonok és az iskola vezetése a kilakított emlékhelyet, majd a városi koszorúzás után emlék-versmondó verseny kezdődött a művelődési házban.

  Képek >>


  Kodály Filharmónikusok - Egy kiállítás képei (Muszorgszkíj - Ravel)

  2016. február 22-én Muszorgszkíj művének Ravel által átdolgozott zenekari verzióját adta elő a Debreceni Kodály Filharmónikus zenekar. A több mint 50 zenész fantasztikus zenei élményt biztosított aulánkban, s páratlan "kiállítást" hallhattunk előadásukban.

  Képek >>

  Videók >>
  (Pár évvel ezelőtti koncertjük itt látható, akkor filmzenéket hallhattunk előadásukban)


  "A Te Szent Képed előtt meghajlunk, Jóságos!"

  címmel kortárs ikonfestők kiállítása nyílt meg Máriapócson az újonnan felépült Családvár épületének kiákllítótermében. A kiállítást Érsek Atya nyitotta meg. Többek között Monostory Viktória tanárnő munkái is megtekinthetők.

  Képek >>


  8 órás foci!

  2016. február 20-án 8 órás foci bajnokság volt a Szent Bazil Oktatási Központban

  A 8 órás focinak most különleges színt adott iskolánk 25 éves jubileuma, ennek fényében külsős csapatok jelentkezését is vártuk. Több csapat is részt vett a mérkőzéseken: öregdiákok, Karácsfalváról a Líceumból, volt senior csapat, de még lánycsapatok is összemérték tudásukat.

  A rendezvényünk fő támogatója Kranyik László alpolgármester úr volt.

  Képek >>

  Videók >> (hamarosan...)


  Hittanverseny a Szent Bazil Oktatási Központban

  2016. február 20-án iskolánk adott helyet az országos hittanverseny Főegyházmegyei fordulójának. Korcsoportonként az első 3 helyezett csapat szép emlékekkel térhettek haza a Szent Bazil Oktatási Központból, hiszen ők mindannyian továbbjutottak az országos döntőbe, amely Máriapócson lesz megtartva.

  Képek >>


  Édes Nagyböjt

  Theodore Tyro.jpgGörög Katolikus Egyházunk a Nagyböjt első péntekjéhez köti a koliba ünnepélyes megáldását és szétosztását, mégpedig az Előszenteltek Liturgiáját követően.

  A koliba főtt búzából, mézből és különféle gyümölcsökből készült tápláló édesség, ebben az értelmezésben a Nagyböjt megédesítésére szolgál, és így akar mindenkit felkészíteni a böjti utazásra, avagy futásra.

  A Szent Bazil Oktatási Központ középiskolájában is régóta őrzik ezt a szép hagyományt, így az idei évben is sor került ennek az édességnek az elkészítésére és megáldására. Külön említést érdemel az élelmes kollégista diákok kígyózó sora, akik ezen az alkalomkor a legnagyobb bögréjükkel állnak sorba, hogy minél nagyobb mértékben részesülhessenek a böjt eme áldásában. Reméljük, ezt a buzgóságot viszik tovább a Szent Nagyböjt többi napjára is.

  Képek >>


  Farsang

  Az idei farsangon az osztályoknak népszerű televíziós show műsorokat kellett megeleveníteniük, így nézhettünk, Sztárban Sztár-t, X faktor-t, Ének iskolája-t, Fölszállott a páva-t...
  A diákok rendre ötletesen és ügyesen oldották meg a feladatokat, az eredményhirdetés után pedig bulizhatak estig...

  Képek >>

  Videók >>


  Februári túra

  Februári gyalogtúránk tavaszias  időben a Bükk-hegység keleti régiójába vezette az érdeklődőket.
  Megtiszteltetés, hogy iskolaorvosunk - Erzsike doktornő - és szülők is éltek a lehetőséggel és együtt túráztak a szentbazilos diákokkal.Túránk főbb állomásai: Bükkszentlászló, Bükkszentkereszt, Holdviola tanösvény ( II. világháborús katonasírok, Lófőtisztás, IV. Béla emlékmű, Gyógyító kövek ), Kilátó - kb. 20 km voltak.Utunk során napsütésben, élénk szélben volt részünk, de találkoztunk a tél nyomaival is.

  Drén Gábor túravezető

  Képek >>


  Hagyományőrzés és közösségépítés

  Korán virradt a nap a Szent Bazil Oktatási Központ pedagógusaira Hajdúdorogon január 30-án, mivel Szilágyi Gábor Intézményvezető Atya csapatépítő jelleggel disznóvágásra hívta mindhárom tagintézmény pedagógusait családtagjaikkal együtt, így a bőjt kezdete előtt vidám, kötetlen formában tölthettük el ezt a napot. A disznóvágás a régi hagyományok szerint történt, így a vendégsereg egy tradícionális disznótoros étkezési renddel és zenés mulatsággal zárhatta a farsangi időszakot.

  Képek >>


  Téli Mátra teljesítménytúra 2016

  Közel két évtizedes hagyomány, hogy január utolsó szombatján a Mátrába várják a teljesítmény túrázókat. Az előzetes regisztrációt követően a négy különböző távon több mint négyezren küzdöttünk meg a hosszú távokkal, az időjárás nehézségeivel ( sűrű köd ) és a hatalmas sárral.Incze Attila először vett részt ezen a túrán és mindjárt a leghosszabb távot ( 40 km) választva az elsők között ért célba. A négy és fél órás ideje óriási erőnlétét és akaraterejét bizonyítja, amellyel kivívta mindannyiunk elismerését. Drén Gábor testnevelő  13. alkalommal teljesítette szintidőn belül a 34 km-es távot. Részletek a matraberc.hu-n.?

  Drén Gábor
  túraszervező

  Képek >>


  Alapítványi bál

  2016. január 23-án az UNIQA biztosító támogatásával két sztárvendég is gondoskodott a hangulatról: elsőként Csepregi Éva művésznő kezdte a bulit, majd a finom vacsora után a Desperado együttes pörgette fel a bálozókat. Jubileumi torta, tombola, hajnalban hurka-kolbász-fasírt és hajnalig tartó mulatság tette emlékezetessé az idei Alapítványi Bálunkat. Diákjaink műsorukkal tarkították az este programját: Dalanics Anna énekelt, Mező Barbara ugrálókötelezett elképesztő módon, Magi Boglárka énekelt születésnapi köszöntőt, majd végzős néptáncosaink táncoltak. A fantasztikus hangulatról Gyérmán Sándor és Gyérmán Valéria gondoskodott.

  Mindenkinek köszönünjük a támogatást amivel hozzájárult bálunk megrendezéséhez!

  Jövőre találkozzunk ismét!

  Képek >>

  Videók >>


    Vízkereszt

  Karácsonyi koncert

  Az ünnepi hangulatot az Újfehértói Oltalom iskola énekkarai, a Szent Bazil Általános Iskola Csengettyű és Mécses kórusa, valamint a Gimnázium énekkara igyekeztek megidézni. A színvonalas műsorok valódi felüdülést jelentettek.

  Képek >>

  Videók >>


  "Nálunk járt a Pócsi Mária" - képzőművészeti pályázat eredményhirdetése

  Máriapócson Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Jankovics Marcell Kossuth-díjas művész adták át a díjakat. Számos díjazott került ki diákjaink közül is. Az ünnepségre a süteményeket és tortákat szakközepes diákjaink készítették. A verseny lebonyolításában és a kiállítás szervezésében Monostory Viktória tanárnő volt a főszereplő.

  Képek >>


  Decemberi túra - Tokaj

  December 13-án vasárnap, a rövid nappalra tekintettel,a tiszta időben  Hajdúdorogról is látható Tokaji-Kopaszra látogattunk el és teljesítettünk közel 10 km-es távot, 400 m-es szintkülönbséggel.
  A borús idő, változó sűrűségű köddel párosulva megakadályozta a távolba látást.Mindezek ellenére a friss levegő ,a fagyponthoz közeli hőmérséklet, a magas páratartalom ( 98%) és a 45 fős csapat jó hangulata lehetővé tette 2015 utolsó tanítási hetére történő eredményes ráhangolódást.
  Köszönöm mindenki részvételét és BUÉK 2016!
  Drén Gábor túravezető

  Képek >>


  Betlehemeseink Debrecen főterén

  A XXV. betlehemes találkozó keretein belül diákjaink Debrecen főterén adhatták elő műsorukat, majd a csodálatos vásárban nézelődhettünk.

  Képek >>

  Videó >>


  Második nyílt nap

  Képek >>


  Robottal tanulhatunk programozni

  Fenntartónknak hála, kaptunk egy Lego Mindstorms EV3 típusú robotot. Diákok (a tanáruk is) nagy lelkesedéssel kezdtek hozzá a kicsomagoláshóz és kipróbáláshoz. Köszönjük!

  Képek >>


  Mikulás

  Szent Miklós ünnepén csomagot kapnak a jó gyerekek... - Feltéve ha énekelnek!

  Képek >>


  Diákolimpia Futsal

  Diákolimpia Futsal fiú VI. korcsoport csapatverseny megyei elődöntőjében kimagasló teljesítménnyel iskolánk fiú csapata első helyet szerezte meg a hajdúszoboszlói, hajdúböszörményi, balmazújvárosi, berettyóújfalui gimnáziumok között.

  Eredményeink : >> Tovább >>

  Képek >>


  Ki mit tud?

  Színvonalas műsorszámokkal mutatták meg diákjaink, hogy ki mit tud. Volt próza, humor, ének és tánc, jól szórakoztak a résztvevő érdeklődők.

  Képek >>

  Videók >>


  Mezeifutó diákolimpia megyei döntő

  A SZBOK diákjainak eredményei (zárójelben az indulók száma).

  VI. korcsoport fiú egyéni ( 41):
            19. Franczel Richárd
            26. Szűcs Richárd
            38. Czibere Tamás

  V. korcsoport fiú csapat (9):
            4. helyezés (Bencze D.,Kökényesi Á.,Gurbán A., Mile S.)
            5. helyezés (Tóth A.,Gyúró L., Dallos Nagy I.,Szakál Cs.)

  V. korcsoport fiú egyéni (54) : >>> Tovább >>>

  Képek >>


  25 éves a Szent Bazil Középiskola, 25 órás zsolozsmás virrasztás a Főszékesegyház búcsúi virrasztásával egybekötve

  A nagy ünnepek előestéjén régi hagyomány egyházunkban a virrasztás, így készülve lelkileg és imádsággal a másnapi alkalomra. A Hajdúdorogi Főszékesegyház templombúcsúi ünnepe november 21-én szombaton lesz, amire virrasztással készülnek a hívek.

  Ez a virrasztás azonban összekapcsolódik a Szent Bazil Oktatási Központ 25 éves múltjával így a templomünnepet 25 órás virrasztás előzi majd meg. Az imádság célja, hogy ...

  Tovább >>


  Filharmónia - a Debreceni Kodály Kórus

  A debreceni Kodály Kórus tartott koncertet, melyen híres versek dalba öntött verzióit ismerhettük meg.

  Képek >>


  Novemberi túra

  Novemberi túránk a Bükk-hegység második legmagasabb csúcsára vezetett ( Bálvány 956 m).Ómassáról indúlva megnéztük a Csipkés-kúti ménest, az azonos nevű víznyelő barlangot, Bánkúton rövid pihenőt követően felmentünk a Petőfi- kilátóba, a síházat és sípályákat érintve eljutottunk a bővizű Meteor-forráshoz.A Hajdúdorogon ( az Alföldön) napok óta tartó ködös időjárás  után alaposan feltöltődtünk a 14 km-es túránkat végig kísérő napsütésben, a kristálytiszta levegőn a gyönyörű szép tájak ölelésében - bizonyítékul a túrafotók.

  Drén Gábor túravezető

  Képek >>


  IV. HaGIT

  2015. november 6-án rendeztük meg az immár hagypmánnyá vált Hajdúdorogi Görögkatolikus Ifjúsági Találkozónkat (HaGIT), melyet ismét nagy érdeklődés övezett.
  9 görögkatolikus oktatási intézményből, mintegy 140 diák mérhette össze tudását és erejét, ügyességét 12 szakterületen, úgy mint magyar, matematika, földrajz, biológia, kémia, informatika, hittan, angol, német, népdal, testnevelés (5 próba) és rajz. A jó hangulatú versenyek után táncház, airsoft, képzőművészet, LegoRobot, és frissen sült pogácsa - tea várta az érdeklődőket.

  Eredmények >>

  Képek >>


  Aktív pihenés magashegyi túrával az őszi szünetben!

  Az extrém túrát bevállaló 5 fős csapat az őszi szünet első 3 napját az Erdélyi-szigethegység Pádis fennsíkján töltötte. Szállás az 1300 m magasan lévő Bradet Panzióban volt .A három nap alatt 70 km-nyi gyaloglás kb. 2500 m szintemelkedéssel, kilátóhelyek, szurdokvölgyek, vízesések, barlangok szerepeltek a programban. Név szerint: Szamos-bazár (Aragyásza-barlang), Boga-kő, Boga-csűr, Móczok temploma, Galbena kőköz ( szurdok), Csodavár (beszakadt dolinák), Ponor-vízkelet, Glavoj-rét.Meséljenek a képek.

  Drén Gábor testnevelő, túravezető

  Képek >> 


  Megemlékezés az 1956-os forradalomról

  Az idei megemlékezést Lovas Zoltán tanárúr tanította be diákjainknak.

  Képek >>


  Szalagtűző

  2015. október 17-én tartottuk a végősök szalagtűzőjét, ahol a három osztályfőnök tűzte fel a szalagot, a 12. A-nak Gombos Imre, a 12. B-nek Nyalka Márta, a 12. C-nek Juhász Anikó.

  Képek >>

  Videók >>


  Nyílt nap

  2015. október 16-án rendeztük meg első nyílt napunkat, ahol a számos érdeklődő betekintést nyerhetett az iskolánkban folyó munkába: tanítási órákon, szabadidős tevékenységeken vehettek részt. A nap végén néptánc bemutatót is láthattak.

  Képek >>


  "Szelet a vitorlába" - Pályaválasztási kiállítás Debrecenben

  2015. október 14-15-én részt vehettünk a Lovardában megrendezett pályaválasztási kiállításon, ahol diákjaink és tanáraink adtak felvilágosítást középiskolánkról.

  Képek >>


  25 méteres kaláccsal ünnepelte a gimnázium a 25. tanévét

  Vendéglátós szakközepeseink Révész Annamária tanárnő vezetésével, a konyhásnénik segítségével 25 méter kalácsot (bejglit) sütöttek, amit 2015.10.08-án a város központjában szétosztottak diákjaink az arra járóknak.

  Így készült >>

  Az osztás >>


  Megemlékezés az Aradi Vértanúkról

  Hagyományainkhoz híven a megemlékezést a 7.D osztály vezette. Betanították: Pálóczi Enikő magyar tanár és Debreczeni Csaba osztályfőnök.

  Képek >>


  Szakmai kirándulás az OMÉK-re 2015 - „A magyar föld legjava”

  A Szent- Bazil Oktatási Központ a 9.C, 10.C, és a 11.C 12.C mezőgazdasági szakközépiskola tanulói, kiegészülve a vendéglátós tanulókkal szeptember 24-én Budapesten a Hungexpo Városközpontban megrendezett   ORSZÁGOS MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERIPARI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁRON vettek részt.

  Az OMÉK Magyarország legnagyobb, legsikeresebb és legrégebbi szakmai rendezvénye, amely magyar agrárélet ünnepének is tekinthető. Az agrárium és az élelmiszeripar szinte teljes vertikumának egy helyen, és összefogottan történik a bemutatása.
  A kiállításon a tanulók nagyon jól érezték magukat, sok hasznos tapasztalatokat szerezetek, amit később a tanulmányok során hasznosítani fognak.

  Drimba János
     mezőgazdasági szaktanár

  Képek >>


  Októberi túra

  Októberi túránk programhalmozódás miatt vasárnapra került.A reggel 7-kor kezdődő liturgia után a Zempléni-hegység középső tájaira utaztunk iskolánk autóbuszával .
  A nyárias október elejei időjárás ( "vénasszonyok nyara") másokat is természetjárásra csábított, szokatlanul sok túrázóval találkoztunk. A 14 km-es túránk során Újhutáról Óhutára jutottunk, érintve a Flórika-forrást, a Kerek-követ, a Mlaka-rétet, a Sólyom-bércet. A napsütötte sziklákon együtt sütkéreztünk a siklókkal, feltöltődtünk a következő napok kihívásaira.

  Drén Gábor testnevelő, túravezető

  Képek >>


  "25 éves a Szentbazil"

  A 25. tanévünk alkalmából - hagyományteremtő céllal - bekapcsolódott iskolánk a Kultúrális Napok rendezvénysorozatba. A rendezvényen színes műsorral léptek fel diákjaink, többek között szavalt a nagyérdemű előtt a Kazinczi szép kiejtési verseny első helyezettje, aki egyben a megyei szavalóverseny első helyezettje is, citerázott a Nyíregyházi Főiskolai Népzenei verseny első helyezettje, a nádudvari Mazsorett Fesztivál kiemelt arany minősítettjei, bemutatót tartott a diákolimpia kick boksz sportág aranyérmese, szólóénekesek, hangszeres zene és végül néptáncosainknak húzták a talp alá valót. A rendezvény színvonalát emelték a megjelentek, Czövek Éva oktatási referens, városunk és a testvérvárosaink polgármesterei és protokoll vendégei, a szülők és az érdeklődők.

  Képek >>
  Videók >> (hamarosan)


  Sikereink a Egyházi Iskolák Nemzetközi Atlétikai Találkozóján!

  Legtehetségesebb atlétáink maroknyi csoportjával október 3-án a Debreceni Református Kollégium meghívását elfogadva, Egyházi Iskolák Nemzetközi Atlétikai Találkozóján vettünk részt Debrecenben.
  A verseny a Gyulai István Atlétikai Stadionban került megrendezésre, amelyen 17 református intézmény mellett csak a mi középiskolánk volt más felekezetű.
  A színvonalas eredményeket hozó küzdelemben diáksportolóink sikeresen szerepeltek.Vetélytársaink határon túlról Svájcból, Nagyenyedről, Kárpátaljáról, határon innen többek között Tatáról,Hódmezővásárhelyről, Hevesről, Nagykőrösről érkeztek. Diákjainkat 14-szer szólították egyéni eredményhirdetésre.
  Kiemelkedően jól teljesített Pogácsás Alíz magasugrásban (145 cm) ,Kökényesi Zsolt 100 m-es síkfutásban (11,7), Sólya Gergő távolugrásban ( 571 cm) elért első helyezésével. Svédváltóban (100-200-300-400m) iskolánk fiú csapata óriási csatában a második helyezést szerezte meg.Gratuláció minden diákunknak, mivel a fiú csapatversenyben a résztvevő 18 intézményből az előkelő 3 helyezést,a lányok 8. helyezést, a két nem összesítésében 4. helyezést érték el .A sportszerű küzdelmeket hozó találkozó kiválóan szolgálta a különböző vallású intézmények együttműködését, kapcsolatépítését.

  A diákok felkészítői: Benczéné Szakál Ildikó és Drén Gábor testnevelők

  Képek >>
  Eredmények (oklevelek) >>


  Operakaland

  Szűcs Magdaléna tanárnő szervezésében az iskolabuszunk segítségével a West Side Story-t nézhették meg diákjaink.

  Képek >>


  Jelvénytűzés

  2015.10.1-én Szűz Mária Oltalmának ünnepén a megszentelt jelvényeket megkapták iskolánk újy tanulói.

  Képek >>

  Videók >>


  Szeptemberi túra

  Az új tanév első túrája a Déli-Bükk szép tájaira vezetett.Ez is jól kezdődik! - mondhattuk az odautazás felénél - ugyanis az autóbuszunk gázbovdenje elszakadt.Tibi bácsi szakértelmének köszönhetően alig 1 óra múltán folytathattuk utunkat.Gyalogtúránk során volt részünk zuhogó esőben,izzasztó emelkedőkben, kánikulai melegben és bezárt borospincékben.Mindezek mellett felmásztunk a Suba-lyuk ősember barlangba,időztünk Less Nándor emlékkövénél,meghódítottuk Ódor-vár romjait,teljesítettük az Ördögtorony-tanösvény egy részét, maradéktalanul elfogyasztottunk minden ételünket, italunkat és teljesen lemerültünk.Bizonyítékul a képek.
  Drén Gábor túravezető

  Képek >>


  Fecskeavató buli

  Az első tanévüket elkezdő diákok bemutatkozó műsora után játékos vetélkedőn diadalmaskodott a 9.a osztály. Humoros fogadalom tételt tettek, aztán a végzős diákok is avatásra kerültek. Az estét jó hangulatú buli zárta melyet Levcsenkó Dávid és Popity Erik 11. évfolyamos diákok rendeztek.

  Képek >>

  Videók >>


  Ünnep (Szuz Mária születése) liturgia (2015.0.08)

  Képek >>


  Emlékzarándoklat Máriapócsra (2015.09.05)

  A Máriapócsi Kegykép hazavitelének évfordulóján gyalogos emlékzarándoklat indult Hajdúdorogról Máriapócsra. Az esti parakliszon, melyet Kocsis Fülöp érsek-metropolita végzett, a diákjaink is részt vettek.

  Képek >>


  A Hajdúdorogi Főegyházmegye tanévnyitója

  Idén, 2015-ben immáron 25. tanévét kezdi meg a hajdúdorogi Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. A mai központi tanévnyitó ünnepséggel nem csak iskolánkban kezdődik meg egy újabb munkával teli esztendő, hanem a közelmúltban alapított Főegyházmegye minden létesítménye számára is
  ...Tovább >>

  Képek >>


  Görögkatolikus Nevelésért Díj

  A Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium abban a megtiszteltetésben részesült, hogy gimnáziumunk tanára nyerte el az idei Görögkatolikus Nevelésért Díjat.

  Dr. Pénzeli Péter 25. tanévét kezdi iskolánkban biológia-kémia szakos tanárként. Frissen végzett pedagógusként aktívan részt vett az akkor induló Görög Katolikus Gimnázium arculatának kialakításában. A két természettudományos tárgy oktatásában kezdetektől a mai napig jellemző szakmai igényessége és lelkiismeretessége. Tanítványai közül többen végeztek már orvosi, gyógyszerészeti karon, egészségügyi szakokon, biológiatanárként, vegyészmérnökként. A tavalyi esztendőben három tanítványa végzett egyszerre az orvosin (egyikük Summa cum laude). ....... Tovább >>>>


  Tudnivalók a beköltözésről és a tanév kezdésről

  Kedves Diákunk!

  Szeretettel értesítelek, hogy a tanévnyitó érseki vecsernye és ünnepség az iskola aulájában 2015. augusztus 31-én hétfőn, 17.00 órakor lesz, melyre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket is. Első tanítási nap 2015. szeptember 01. (kedd)

  >>> tovább


  300 éves a Máriapócsi Kegyhely

  300 éves a Máriapócsi Kegyhely. Ennek tiszteletére készült a hívek adományából a Békesség Harangja, melyet 2015 Nagybúcsúján szenteltek meg és emeltek a toronyba.

  Képek >>
  Videók>>


  Görkapocs fesztivál

  Nagykálló adott otthont az idei Görkapocs fesztiválnak, ahol görögkatolikus intézményeinket ismerhették meg az érdeklődők.
  A színvonalas műsorokat a Csík Zenekar koncertje zárta.

  Képek >>
  Videók >>

  Hozzáadva: 2015.08.14.